Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo rasade ihop i andra

Valbo HC åkte till de småländska skogarna och fick en tuff inledning på det allsvenska kvalet.
I första perioden hängde man med ex-allsvenska Nybro Vikings bra, men i den andra tappade man matchen helt.
Tre raka Nybro-mål drog ner gardinen för Valbo och efter en jämn sistaperiod slutade matchen 5–3 till hemmalaget.

Annons

Valbo började matchen i högsta fart. Man ställde upp långt hem i banan och väntade smart in Nybros anfall. När man sen fick tag i pucken kontrade man gång efter annan och skapade flera farliga chanser. I den 14:e minuten lyckades Jimmy Lindström bryta sig loss i ett friläge. Han lurade snyggt ner målvakten men la via stolpen pucken på mållinjen. I anfallet efter kunde Nybro snyggt kontra in ledningsmålet.

Sen fick Jimmy Lindström sin revansch. I slutet av den första perioden kom han i ett två mot ett läge med Liam Lindström. Efter en fin passning från den sistnämnde kunde Jimmy sätta kvitteringen och hålla kvar Valbo i matchen.

– Jag tycker vi spelar smart hockey i första. Jag är nöjd med perioden, och att vi har 1–1. Jag tycker vi står upp bra mot Nybro, säger Valbos tränare Mattias Olsson.

I den andra perioden tappade Valbo koncentrationen något och när Nybro gjorde 2–1 öppnade de ketchupflaskan ordentligt. Valbo bjöd med individuella misstag på två snabba bakåtmål och Nybro kunde göra 3–1 och 4–1 inom loppet av en minut.

– Det känns lite som att vi går på knäna där när de får tre mål i andra perioden. Jag tror att matchserien mot Skåre sitter kvar i benen. Sen satte vi ju oss i bussen klockan nio i morse och sånt är tungt, säger Olsson.

Innan den andra perioden var slut lyckades dock Valbo reducera. Axel Dahlgren hittade listigt fram till Fredrik Stefansson på blålinjen som med 50 sekunder kvar kunde göra 4–2.

Och den sista perioden började bra för Valbo. I inledningen kämpade Jacob Blomqvist sig till ett friläge men misslyckades med att få in pucken.

– Inför sista perioden känner vi att nu går vi ut och pumpar på lite till. Men sen finns väl kanske inte orken riktigt, säger Olsson.

Istället för 4–3 kunde Nybro sätta femman och luften gick ur Valbo. Med fyra minuter kvar av matchen fick man läge i fem mot tre och chansade med att ta ut målvakten. Fredrik Apel satte också 5–3 med en minut kvar men då var det för sent.

– Vi gör ett tappert försök att komma igen. Vi får bra tryck och får ju in 5–3 men tyvärr är det lite för sent, säger Olsson.

– Men det känns som att vi tar dem på hemmaplan. Nu har vi fått blodad tand på det här, avslutar han.

Valbo spelar nästa kvalmatch på söndag, hemma mot Huddinge.

Mer läsning

Annons