Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo ruskade om Timrå

Annons

Valbos J18 spelade den första SM slutspelsmatchen någonsin när Timrå kom på besök. Gästerna hade gott om etablerade spelare med sig i form av flera J20-killar där någon även spelat i A-laget. Trots detta rörde Valbo om rejält i Nick Back arena och hade det inte varit för två rätt billiga mål till 1-2 och 1-3 så hade den här matchen kunnat sluta annorlunda. 1-4 speglade absolut inte matchen.

– Vi hade inte spelat på en vecka nu och det kanske var lite synd. Vi står på hälarna lite när dom gör tvåan och trean men sedan är vi klart bättre än dom i andra, sa Björn Saalind.

Underläge 1–3 mot starka Timrå är självklart svårt att vända men Valbo gjorde en riktigt bra avslutning på matchen och brände bland annat en straff.

– Vi borde gjort ett par mål i andra och tredje perioden är helt jämn men vi har flera vassa chanser att komma ikapp på, menade Björn.

Nu blir det retur i Timrå på lördagen och om Valbo tar med sig den här avslutningen kan det mycket väl bli en tredje avgörande på söndag, även den i Timrå. Stort också för Gästrikehockeyn som har två lag med i topp 16 i J18 SM-slutspel.

Michael Hallner

Mer läsning

Annons