Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo skrällde – slog serieledarna

Ett krossat plexiglas och trendbrott – det gick hett till när Valbo slog Enköping med 2–1.
– Alla krigade sjukt bra, säger forwarden Fredrik Augustsson.

Annons

Valbo är en vinnare igen. Efter att ha varit på fallrepet den senaste tiden med åtta raka utan seger tog laget överraskande full pott. Och man gjorde det mot de fruktade serieledarna Enköping.

– Känns som att vi äntligen fick vinna. Det var ett helt annat driv, vi var taggade som sjutton, säger tränaren Stellan Gerdin.

– Vi åt oss in i matchen och vågade gå till anfall men vi skördar för sent. Vi skulle ha ha tagit de här poängen tidigare för så bra har vi spelat.

Valbo spelade aggressivt och fick en smakstart på matchen med spel i numerärt överläge redan efter 28 sekunder. Fredrik Zetterberg jobbade in pucken i zon och Pontus Hörnfeldt-Ek satte 1–0 till Valbo efter 1.36 i den första perioden. Fredrik Augustsson ökade sedan på till 2–0 i upptakten av den andra perioden.

– Pontus (Hörnfeldt–Ek) spelade pucken ner till mig. Jag hade knappt hunnit ur zon. Lite tur att den studsade rätt, säger Augustsson.

Enköping jobbade sig in i matchen. Fyra minuter in i slutperioden hettade det till rejält i Valbos ena sarghörn. Andreas Näsman satte en rejäl tackling på en Enköpingsspelare så att plexiglaset gick sönder. Matchen avbröts tillfälligt medan ett nytt glas sattes på plats och isen spolades om.

– Han har ju några extra kilon att sätta dit, säger Augustsson och ler.

Det abrupta spelavbrottet gynnade serieledarna. När matchen återupptogs tog det bara två minuter för Enköping att reducera till 2–1. Valbo var därefter sakta på väg att återfalla i gamla synder men lyckades hålla undan och tog en efterlängtad seger.

–Otroligt skönt med tanke på att det gått tungt på slutet, säger Augustsson.

VALBO–ENKÖPING 2–1 (1–0, 1–0, 0–1)

Första perioden: 1–0 ( 1.36) Pontus Hörnfeldt–Ek (Jonas Sundell och Liam Lindström).

Andra perioden: 2–0 (3.11) Fredrik Augustsson (Pontus Hörnfeldt–Ek).

Tredje perioden: 2–1 (6.03) Eddie Davidsson (Niclas Levein).

Skott: 26–31 (10–12, 12–7, 4–12).

Utvisningar, Valbo: 4x2 min. Enköping:3x2 min.

Domare: Johan Lené, Gävle.

Valbos:s tre stjärnor

3: Hampus Eriksson, mv

2: Jonas Bergström, b

1: Fredrik Augustsson, f

Mer läsning

Annons