Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbomålvakt till amerikansk juniorliga – om han själv vill

Valbo HC:s målvaktslöfte Jimmy Nordqvist kan vara förlorad för klubben.
I dag kommer 17-åringen hem från USA efter ett lyckat provspel med juniorlaget Southern California Titans.
– Det har varit helt fantastiskt hälsar Jimmy från Los Angeles.

Annons

Det är inte bara Brynäs som fostrar målvaktstalanger på löpande band. Även i Valbo finns det löften som är på god väg att slå igenom.

Senast i raden är klubbens juniormålvakt Jimmy Nordqvist som för några veckor sedan fick ett samtal från Scott Yorkison, huvudcoach för Southern California Titans (So Cal Titans), som ville att Jimmy skulle komma över för en så kallad try out – provspel.

– Vi trodde det var ett skämt först, säger Jimmys pappa Mats Nordqvist som tillsammans med sin son befunnit sig på den amerikanska västkusten den gångna veckan.

Men något skämt var det inte och efter fyra dagars träning bland tio andra målvakter var Jimmy, som kommer från Hedesunda men alltså spelar i Valbos J20-lag, den som lagledningen fastnat mest för och blev klubbens förstaval.

– Jimmy blev uppkallad till klubbdirektören som förklarade att de vill skriva kontrakt. Vi har en vecka på oss att bestämma oss, berättar Mats Nordqvist.

Om Jimmy, som också varit riktigt bra friidrottare (häck och sprint) med totalt fyra SM-medaljer på meritlistan, ska nappa på erbjudandet vet han inte ännu.

– Vi får fundera över det här när vi kommer hem. Men Jimmy är grymt taggad och tycker det varit roligt.

So Cal Titans tillhör en nybildad juniorliga som heter North American Prospect Hockey League (NAPHL). Under säsongen, med start 17 september, kommer fem sammandrag att hållas där matchernas spelas i olika städer.

026-15 93 87

Mer läsning

Annons