Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbos sjunde raka utan seger

Det här var en av Valbos bättre matcher för säsongen.

Trots det en ny förlust. Femte raka nollpoängaren och sjunde utan seger. 4–6 (2–1, 1–1, 1–4) mot topplaget Arboga.

Men Valbo stretade emot bra. Gästerna avgjorde först i matchens sista minut i tomt mål.

Annons

Valbo har fått mycket kritik. Med all rätt då laget inte har spelat bra. Man har underpresterat i en rad matcher och tabellen ljuger inte.

I går mot Arboga spelade laget riktigt bra. Högt tempo, väl avvägd aggressivitet, snabba spelvändningar och bra understöd.

Det här var bästa laginsatsen som Sportens reporter sett Valbo göra. Att det inte blev seger berodde på att man inte hade marginalerna på sin sida, samt att Arboga är ett topplag med några individuellt skickliga spelare och laget minimerar misstagen.

– I de två senaste matcherna har det blivit en uppryckning. Här har vi inte marginalerna med oss samtidigt som vi tog för många utvisningar, säger Stellan Gerdin, Valbos tränare.

Valbo hade ledningen i första paus med 3–1.

I början av andra gjorde man 3-1 och det såg stabilt ut. Man klarade ett box play, först tre mot fem och sedan fyra mot fem, men efter att ha blivit fullt manskap på isen lyckades man inte få till ett avbrott utan Arboga behöll pucken i zon, spelade runt och väntade på läge. Ett hårt backskott och det var reducerat.

3–2 efter två perioder.

Hårt skott från backposition igenom en mur av hemmaspelare sittande i knät på Naenfeldt, 3–3. Arboga gjorde 4–3 i power play och punkterade matchen, trodde vi på läktaren, med 5–3 efter offensivt slarv av Patrik Linander och ny snabb kontring med mål som följd.

Valbo sjönk allt eftersom i prestation. Men sprattlade till och reducerade till 4–5. Gerdin tog time out och plockade ut målvakten. 45 sekunder från slutet chansade gästerna med en långpuck från eget mål och den rullade in.

Segern var väl inte direkt orättvist. Arboga var bättre som lag och hade lite flyt med sig. Det är väl turen ett topplag har med sig, ett bottenlag som Valbo har inte det där flytet i likadana situationer.

– Utan att ta till överord efter en förlust är det här en av våra bättre matcher. Vi pressade ett skickligt topplag och hade ett eget spel som var bättre än tidigare.

• Vad har ni förbättrat mest?

– Att backarna vänder spelet snabbare. Även om vi inte hittar blad så lägger vi alla fall ner pucken längs sargen och får jobba utifrån det.

VALBO-ARBOGA 4–6 (2–1, 1–1, 1–4)

Första perioden: 0–1 (0.34) Jonte Berg (Simon Jellvert, Jens Johansson), 1–1 (9.07) Patrik Linander (Pontus Hörnfeldt-Ek, Jonas Sundell), 2-1 (9.15) Dennis Lundberg (Robin Westlin).

Andra perioden: 3–1 (3.05) Fredrik Augustsson (Filip Nordin) spel fyra mot fem, 3–2 (8.55) Oliver Styf (Jens Johansson).

Tredje perioden: 3–3 (5.26) Martin Lind (Linus Svedlund, Philip Sandberg), 3–4 (9.51) Emil Flodqvist (Jens Johansson) spel fem mot fyra, 3–5 (14.46) Aleksandrs Semjonovs, 4–5 (15.05) Carl-Johan Ericson (Andreas Näsman), 4–6 (19.16) Jonte Berg (Niklas Nooni) mål i tom kasse.

Skott, totalt: 34–30 (13–8, 6–12, 15–10).

Utvisningar, Valbo: 6x2 min. Arboga: 2x2

Domare: Henrik Wåhlin, Stockholm.

Publik: 101.

Valbos tre stjärnor

Håkan Tjernström, bHHH

Fredrik Augustsson, fHH

Jonas Sundell, fH

Mer läsning

Annons