Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför så feg coaching när det gäller Wanvig?

Hockeykrönika tisdag
Varför så feg, Czarnecki?
Det tog en hel period innan Kyle Wanvig fick spela power play.
Jumbolaget Södertälje på hemmais är en perfekt match för att köra in något nytt. Över fem minuters pp-spel i första perioden och Wanvig nötte träbänken i båset.

Annons

Om jag har förstått förhandssnacket rätt är kanadensaren en bra pp-spelare. Med sin fysiska storhet och orädda spelstil gör han ett jättejobb framför motståndarens kasse. Därifrån höll han på att styra in 1–0 i just power play i andra perioden då han äntligen fick istid.

Vad väntade du på, Niklas?

I lördags spelade han utan att det märktes.

Flygtrassel och flyttad matchtid gjorde att Wanvigs debut gick obemärkt förbi.

I går var han till en början lika anonym som i Luleå, men när han väl fick vara med så märktes han desto mer, jag tycker att Kyle Wanvig gjorde en helt godkänd hemmadebut.

Kyle fick 14 minuters istid. Mest spelade han i andra perioden. Både i power play och fem mot fem. Då bidrog han med mycket energi och visade bra skottförmåga och säkert passningsspel. Hans hårda och precisa puckar som skar genom SSK-boxen i power play från höger till vänster gillade jag.

Han fick in några rejäla bröstvärmare som fick ”kringlorna” att förvånade titta upp. Det gillade jag också.

Det är något som säger mig att den här tuffe kanadensaren kommer att bli till stor nytta för Brynäs. Hans skridskoåkning är inte bra, varken rakt fram, bakåt eller i sidled, här kan det uppstå stor problem när han ställs mot lag som spelar en snabbare hockey än Södertälje.

Men kan han utnyttja sin fysik på rätt sätt, spela hårt men vårdat vilket han gjorde i går, stå rätt och skapa utrymme för sina lagkamrater så kan det här bli bra.

En klart godkänd insats var det. Och med mer träning tillsammans med lagkamraterna blir han en tillgång.

Jacob Markström vann den här matchen åt Brynäs.

Med en hel del skicklighet och mycket tur.

Samtidigt som han höll sin tredje nolla i elitserien kunde han fira sin JVM–plats. Jacob blev som väntat uttagen till JVM, en riktig höjdare att se fram emot.

”Markan” var suverän och det var enbart han, men Wanvig bidrog lite han också, till att jag inte slumrade till över den här riktigt tråkiga hockeymatchen.

1–0 för andra gången mot Södertälje i Läkerolen den här säsongen. Den 11 oktober gjorde Daniel Widing matchens enda mål efter 13.44 i andra perioden.

Nu fick vi vänta 56 sekunder in på sista perioden innan Ove Molin gjorde 1–0. Ett mål som det skulle visa sig bli matchens enda. Jag kan inte låta bli att tycka lite synd om Södertälje, hur jag än anstränger mig kan jag inte se det logiska i resultatet, men nu är som bekant inte idrott logisk och därför behöver Brynäs inte be om ursäkt över segern.

Men SSK var likt Brynäs framför mål, om inte värre, man slog bort de mest hårresande målchanser.

Brynäs är tabelltvåa och kan överleva kvällens matcher.

Femton poäng före Södertälje vilket betyder att Brynäs har ett lag efter sig i sluttabellen. Södertälje måste vinna fem matcher fler än Brynäs under återstående matcher för att nå en högre placering. Det gör man inte.

Detta är nu, vill jag påstå, ett högst ointressant resonemang, för ett lag som ligger tvåa och har högre mål än så.

Det var mycket som var sämst den här vintriga kvällen.

Publiksiffran 3 978 är den sämsta någonsin i Läkerol Arena.

Den hockey som bjöds var, om inte den sämsta någonsin, så var den rätt primitiv. Det är svårt att hålla ordning på alla dåliga matcher man sett, men den här måste hamna på topp 5.

Med lite folk blir det tyst och öde i arenan så långt från Hockeyfesten man kan komma. Det är trist när hallen inte ens är halvbesatt.

Den här gången ska jag inte gnälla på alla ni som inte var här. Med snökaos ute på vägarna och detta intensiva spelprogram så är hockey inget man prioriterar.

Till och med en hockeynörd som jag tycker att det är för mycket matcher just nu.

”Södertälje måste vinna fem matcher fler än Brynäs under återstående matcher för att nå en högre placering. Det gör man inte”.

Mer läsning

Annons