Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vi fick ett kvitto på att vi hänger med”

Trots förlust och trots en lång nattresa hem i bussen är det positiva tongångar i Valbo HC.
I eftermiddag är det hemmapremiär i kvalserien när Huddinge kommer på besök.

Annons

– Vi fick ett bra kvitto på att vi hänger med här också. Det blir inte så mycket tuffare än bortamatch mot Nybro som besegrat både AIK och Leksand hemma den här säsongen, säger VHC:s tränare Daniel Kraft.

Valbo åkte ner till Småland och visste inte riktigt hur långt det skulle räcka till när motståndet blev av allsvenskt kaliber. Det blev visserligen förlust med 5–3 men ett korrekt mål som blev bortdömt, en ribbträff och två missade frilägen är saker som visar att det hade kunnat sluta annorlunda.

– Killarna själva kände att vi verkligen hade häng på Nybro och det kändes som ett skönt kvitto. Nu kan vi ta oss an Huddinge med ett bra självförtroende. För Huddinge kanske det är lite tvärtom, säger Kraft och tänker på att Stockholmslaget förlorade i sudden i sin premiärmatch mot Örebro i fredags.

Hemma är Valbo dessutom tunga att möta och ger sig inte utan kamp.

– Nä, vi siktar förstås på att vinna. Huddinge är säkert bra men i våran egen ishall är det vi som ska bestämma.

Men en annan fråga är om Valbo pallar med det tuffa programmet med tio hårda matcher på kort tid. Bredden på truppen är ju inte den allra största och i fredags åkte bara tre femmor ner till Småland. Mycket beroende på att J20-laget samtidigt kvalar upp till den högsta serien och är beroende av det bästa laget.

– Vi kör på och så får vi se vad som händer. Bscken Per-Erik Jansson drabbades tyvärr av en skada på nyckelbensfästet senast och spelar inte. Annars är det samma gäng igen, säger Kraft.

Mer läsning

Annons