Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktiga veckan för Brynäs

Först Modo, sedan Frölunda – och sist Djurgården.

I kväll inleds Viktiga Veckan för Brynäs.

– En fantastisk möjlighet, säger tränaren Niklas Czarnecki.

Annons

Med elva omgångar kvar går striden om slutspelsplatserna in i ett avgörande skede.

Brynäs har, tack vare poäng i sex raka matcher, skapat ett gyllene läge att få vara med och slåss om medaljerna längre fram i vår. Och om resultaten i Viktiga Veckan går rätt väg är man i stort sett redan där.

Det är bara att kolla in vilka motståndare som väntar – alla tre ligger bakom sjätteplacerade Brynäs, antingen på slutspelsplats eller just utanför.

– Visst, det är en häftig vecka. Men å andra sidan tycker jag att vi bara har spelat viktiga matcher på slutet, säger Brynästränaren Niklas Czarnecki.

I kväll är det Modo som ska besegras, vilket inte har varit en lätt uppgift för Brynäs på sistone. Ångermanlänningarna har vunnit alla fyra möten lagen emellan den här säsongen, två på hemmaplan och två i Gävle.

– Men vi ändrar inte på vårt sätt att spela för att det är Modo vi möter, säger Czarnecki.

Han ändrar heller inget i det lag som vann på straffar mot HV71 i lördags. Vilket bland annat innebär att elitseriens bäste målvakt just nu, Niklas Svedberg, för första gången ställs mot sitt gamla lag sedan flytten till Brynäs.

I tre av de tidigare matcherna har Thomas Greiss vaktat kassen, och i den första matchen stod Björn Bjurling.

Det innebär också att Czarnecki har fortsatt förtroende för JVM-forwarden Johan Larsson, som var så framstående mot HV71 att han mot slutet fick dubblera.

– Han var grymt bra, berömmer Czarnecki.

– Det var riktigt skönt faktiskt, att få känna på lite hårdare matchning. Så mycket förtroende har jag inte fått tidigare, säger Larsson själv, som ändå ”bara” kom upp i knappa 14 minuters speltid.

Nu vill han krydda det fina spelet i kedjan med Jonas Nordquist och Sebastian Lauritzen med några poäng också. Hittills har han noterats för två mål och tre assist på 32 matcher.

– Visst, det är alltid skönt med poäng. Men det är de tre poängen i matcherna som är viktigast, säger Larsson.

• Hur ser du på den här veckan för Brynäs del?

– En viktig vecka, men jag tycker ändå att vi ska ta en match i taget så det inte blir så stor press. Det kan sätta sig i huvudet annars om man förlorar en match.

Mer läsning

Annons