Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilken flopp, Tierp

Visst har Valbo ett bra hockeylag och visst kan man få stryk med stora siffror. Men uppträder man så svagt och håglöst som Tierp Hockey gjorde på söndagskvällen, så var det inte så konstigt att baklängesmålen ramlade in.
Tierp gjorde en mycket svag insats och vad värre var – laget visade heller ingen vilja att kämpa.

Annons

– Det var energitomt redan i första perioden trots att vi tog ledningen med 1–0, sa en mycket besviken Torleif Lundsten, chefstränare för Tierp, en person som annars brukar uttrycka positiva tongångar.

– Det här var en otroligt svag insats av Tierp. De höll ju inte alls division 1- klass, sa Valbotränaren Mattias Olsson, som hade ställt in sig på en tuff uppgift i Vegahallen den här kvällen.

– Vi har ju gjort två bra matcher här hemma mot Enköping och nu senast i segermatchen mot Järfälla. Jag var inställd på att kunna bjuda hemmapubliken på en ny bra match. Men så händer det här. Jag är helt tom och kan inte förklara den bleka insatsen, sa Torleif Lundsten.

Ja, visst saknade Tierp några starka namn i den här matchen. Men det försvarar inte alls den bedrövliga insatsen vi fick se mot Valbo. Ishockey är ju i mycket en kampsport och vill man inte kämpa så gör man ju det mycket lätt för motståndarna.

– Jag är nöjd med att mina grabbar höll spelet uppe trots det minst sagt svaga motståndet, sa Valbotränaren.

Nu kunde ändå Tierp ta ledningen efter dryga sex minuter. Men då spelade hemmalaget också fem mot tre.

Fram till första periodpaus hade det blivit mer än 1–2 i baken för Tierp. Men man såg redan här att det var dålig gnista i Tierpslaget.

– Trots att vi ledde i första perioden såg jag att att det var ”energitomt” hos våra grabbar. Jag och Daniel (Stööp ass. tränare) har lidit i 60 minuter. Vi har försökt med allt från time out till att ”skälla” på grabbarna. Men inget har hjälpt, sa Lundsten.

Självklart måste Tierps iskrigare så snabbt som möjligt försöka glömma den här klena insatsen och komma igen.

Åter till själva matchen, så satte Jacob Blomqvist redan efter dryga minuten av mittenperioden gästernas tredje mål. När sedan 1-4 kom bara tre minuter senare så var det slut på den här matchen.

Gästerna vann mittenperioden med 3–0 och i den sista perioden var det rena ”lekstugan”. Valbo fick åka lite hur som helst i Tierps försvarszon och plocka in puckar på löpande band. De tre första Valbomålen kom inom loppet av knappa tre minuter i upptakten av slutperioden. Adam Mörk kunde reducera vid ställningen 1–9. Men gästerna hann också med att förnedra hemmalaget med ett tvåsiffrigt nederlag innan slutsignalen.

Som om inte detta var nog så fick Tierp Hockey mer kritik från Valbotränaren.

– Belysningen är alltför dålig och sedan måste ljudet från speakern bli bättre. Vi i spelarbåset hörde ju inte vad speakern sa, påpekade Mattias Olsson.

 

Mer läsning

Annons