Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill ni se mål - undvik Brynäs och GIF!

Det tickade till på datorn...1–0 till Brommapojkarna.

Det klickade på isen.

Ett ynka mål (fast faktiskt en ursinnig offensiv som räddade äran i sista!) för tredje matchen i rad.

1–2 mot Frölunda, och därmed en inledning av säsongen som heter en poäng och tre gjorda mål.

Nu lämnar Brynäs stan för några dagar och några matcher.

Lika bra det.

Annons

kuslig anledning här i svarta september begåvats med Sveriges mest mål-o-farliga lag – Brynäs IF och Gefle IF.
Tre mål på hockey är bara någon enstaka poäng värd.
Noll gjorda mål på fem allsvenska fotbollsmatcher, noll-tretton (0–13) totalt. Gefle IF har tack vara en bra vår och en märkligt stark augustimånad och Hammarbys och Djurgårdens allmänna oduglighet tryggt konstgräs under fötterna.
Men ändå 0–1 i går gjorde att klubben satte bottenrekord för 2000-talets allsvenska äventyr med 525 spelade minuter utan ett mål (och det var ett självmål av Hammarby!), och alltså fem tokförluster.
Nu muttrade nån kollega med hörsnäcka på Läkerolens pressläktare om stolp- och ribbträffar, men ändå:
Noll-tretton.
Obehagligt, oväntat, ovärdigt, odugligt.
GIF kan mycket väl vara allsvenskan sämsta fotbollslag just nu.

elitseriens sämsta hockeylag, men skriker efter sin ännu ej påhittade själ. Förlusten mot Frölunda var dock annorlunda sett i perspektiv till 1–1 mot Timrå och 1–2 (hu) mot Skellefteå.
Inledning var okej (Eero Somervuoris ribbskott efter tio sekunder, Lauritzens skott minuten senare), men alldeles för snabbt blev benen trötta, och hjärnorna förvirrade. Frölunda gjorde sitt ledningsmål, och utökade till 2–0 i mitten av den andra. Då hade Brynäs strax före haft ett fem-mot-tre-läge i över minuten, men klarade inte av att lösa returbiljett till matchen.

tydligen något taktiskt drag i kulisserna inför den tredje perioden, men jag upplevde det mest som om någon hade gett merparten av spelarna något muskelavslappnande preparat.
Plötsligt fanns det energi i skridskoåkningen, plötsligt vägrade Lars Jonsson byta och lika plötsligt gjorde Andreas Dackell 1–2.
Hade Brynäs fortsatt den allmänna nedgången från Skellefteåmatchen via de två första Frölundaperioderna så hade avfrostningen av Läkerolen kunnat inledas.
Men sista perioden visade Brynäs att det finns nånting långt därinne under de svarta tröjorna. Det krävs dock mer, mycket mer för att komma in i elitseriematchen.
Det kan mycket väl vara en fördel att få spela på bortaplan i två matcher, mot Modo och Djurgården.

jag såg Eero Somervuori flera gånger i går. Han plockade ett passningspoäng vid reduceringsmålet.
...och Magnus Kahnberg var den hetaste av Brynässpelarna. Han var bra i första perioden, och han trampade på i den tredje perioden.

farten på laget tvingades Niklas Czarnecki skära bort lite dödkött i den sista perioden, och gick ned på tre femmor. Det finns mer att plocka i, och jag vill se mer Jakob Silfverberg i de närmaste matcherna.

Ty tre personer vunnit en plats i årets nymodighet i Läkerolen – Ikea-soffan.
Men det satt bara två personer där.
Totalt var det 4 680 åskådare på plats – var tredje väljer redan bort Brynäs. Fast tisdag 6 oktober, nästa hemmamatch, mot HV71 kostar biljetterna bara 50 spänn. Brynäs firar 50 år i högsta serien. Jag bjuder på reklamen.
När den matchen börjar måste dock Brynäs ha vunnit en match. Annars plockar jag fram den svarta svit som Brynäs inledde kvalsäsongen 2007–2008 med.
Nu nöjer vi oss med att publicera GIF:s skräcksiffror.

Mer läsning

Annons