Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinna eller försvinna för Gästrikland i dag

Det är vinna eller försvinna som gäller för Gästriklands TV-pucklag i dagens match mot Småland. Vinst, så blir det kvartsfinal. Förlust, och gästrikarna är borta.

– Vi har redan gjort en plump, det ska inte hända igen, säger gästrikecoachen Niklas Gällstedt.

Annons

Han syftar på förlustmatchen mot Östergötland, där Gästrikland fick ge sig med hela 7–2. En dålig insats, ett bra motstånd, men även ett tröttkört gästrikelag som bara fick vila två timmar mellan matcherna.

– Det märktes, vi fick gå tufft på materialet och drog på oss utvisningar. Det var inga pigga ben i den matchen, säger Gällstedt, som naturligtvis hoppas att en god natts sömn ska göra skillnaden i dag.

Av det han sett av det småländska laget tycker han sig se ett lag med skickliga spelare, men som spelat mer som individer än som ett lag.

– Påminner en del om oss tycker jag, även om vi fick ihop det på ett jättefint sätt när vi slog Ångermanland. I den matchen var vi jättebra.

– Småland är ett lag som brukar tråckla sig vidare i TV-pucken, men vi har sagt till varandra att vi ska sätta käppar i hjulen för dem. Och vi har redan en plump i protokollet, det blir inte en till, säger Niklas Gällstedt.

Mer läsning

Annons