Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visst var Luleås attacker planerade

Roger Kyrö var en gentleman i Brynäs.
Som coach i Luleå hade han klätt sig till Mr Hyde och kokat ihop en djävulsk blandning för att ta sin första seger på bortaplan.

Annons

Kyrö har länge tjatat i media om att hans spelare inte går på motståndarmålet.
I går fick han lön för allt tjat. Gång efter annan attackerade gästerna Markström och man kan inte undgå att misstänka att man gjorde det medvetet.
Markström blev tacklad, omkullslagen och påkörd av aggressiva motståndare och låg lika mycket som han stod upp.
Det var helt uppenbart att Brynäs skulle störas på det sättet. Luleås taktik var att få till så många avbrott i spelet som möjligt och hade satt det i system.
Man kan inte säga annat än att man lyckades. Brynäsarna tappade koncentrationen och blev allt mer frustrerade när matchen gled dem ur händerna.

Alla medel är tillåtna för att vinna.
Luleå fick, som det så vackert heter, matchen dit man ville. Det var absolut inte snyggt och det väckte mycket irritation både på isen, i Brynäs bås och på läktaren. Jag är övertygad om att Brynäs stördes av alla avbrott i spelet mer än vad man kanske är beredd att tro.
Och det kan vara det som låg bakom Brynäs usla power play och där finns också mycket av förklaringen till den här nesliga förlusten.
Luleå hade tretton utvisningar och Brynäs gjorde ett pp-mål.
Brynäs sköt 32 skott vilket är det mesta man har skjutit under en match den här säsongen. Men det blev bara två mål.
Brynäs attityd är det inget fel på den här gången. Och tacka tusan för det, med över 8 000 på läktaren, bra tryck från Hockeyfesten och en hejdundrande inramning, det vore skam då om inte spelarna hade rätt inställning. Publiksiffran 8 180 är den tredje bästa i Läkerolens historia.

Jag trodde att Brynäs skulle fixa det här.
I två perioder hade jag en känsla av att det här skulle gå vägen. Det var bra fart från hemmalaget när man väl fick till det, men alltför många slarviga passningar och "blinda" överlämningar gjorde att Luleå vann fighten om mittzon, Brynäs tappade fart och fick inget flyt.
Och så gled det hela överstyr.
Undantar man "proppen" 5–1 mot Skellefteå har man bara gjort sex mål på de fem senaste matcherna; Södertälje 1–0, Frölunda 1–1, Färjestad 1–5, Timrå 1–3 och Luleå 2–4.
Brynäs har nu hamnat i ett skede som jag varnade för redan före säsongen, nämligen att laget saknar målskyttar, rätt uppenbart i en rad matcher och som kan få oanade konsekvenser. Brynäs har också gjort minst mål av de sex bästa i tabellen.

Tredje raka förlusten.
Hiss ner till en tredje plats i tabellen och det är den sämsta placeringen på de tolv senaste omgångarna.
Det känns lite olustigt att måla fan på väggen, men nu kan det gå oerhört fort att rasa igenom tabellen, matchen mot Luleå var så oerhört viktig och förlusten kan få förödande konsekvenser.
Många är det som säkert tror att Brynäs nu har lekt färdigt.
Själv vet jag inte vad jag ska tro. Alla lag hamnar i kriser och min förhoppning är att Brynäs hittar snabbt ur den.

I morgon presenterar Bengt-Åke Gustafsson sina namn till Tre Kronor i Karjala Tournament.
Tre spelare i Brynäs är landslagsmässiga, Jacob Markström, Lars Jonsson och Niclas Andersén.
Jag tror att Jonsson och Widing är med även om Widing inte spelar just nu som en landslagsman. Andersén är inte med, tyvärr... Inte heller "Markan" då han enbart ska koncentrera sig på juniorlandslaget och JVM.

Mer läsning

Annons