Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Widing hemma i Gävle – men får fira jul i Schweiz

I går började Channel One Cup i Moskva – utan Schweizproffset Daniel Widing.

Han är i stället hemma i Gävle på en snabbvisit innan jul.

– Jag vet faktiskt inte varför jag inte är uttagen. Men Bengt-Åke varvar väl olika spelare i olika turneringar, säger Widing.

Annons

Daniel Widing, 27, har nu spelat halva sin debutsäsong i Davos. Och han trivs förträffligt med proffslivet, både på och utanför isen.

– Schweiz är ett härligt land att bo i och Davos är en klassisk klubb som jag tror de flesta i schweizisk hockey vill spela för.

Men trots en framträdande roll i klubblaget, samt i Karjala Cup med Tre Kronor för en dryg månad sedan, blev han inte uttagen till Channel One Cup.

– Jag har inte pratat något med Bengt-Åke Gustafsson alls inför den här turneringen och ska jag vara riktigt ärlig så är det inte fel att få komma hem till Gävle lite i stället för att åka till Moskva, säger Widing.

– Men självklart hoppas jag få vara med senare i Tre Kronor i LG Games och VM förstås.

På isen i Davos har det också gått väldigt bra för Widing, så bra att han definitivt bör vara en spelare för kommande landslag. Med sina 25 poäng (12 mål+13 assist) är han tvåa i lagets interna poängliga.

– Det har flutit på bra, men det känns ungefär som att man ska få sparken efter varje match ändå.

• Oj, varför känner du så?

– Det är tränaren. Han kan vara helt tokig och skälla ut en fullständigt inför alla spelare, om man gjort något på planen som han inte gillar. Han har varit coach i klubben i flera år nu och redan när jag kom varnade de andra i laget att han var på det här viset.

Men coachen Arno Del Curto gav ändå sina spelare några dagars ledighet nu när ligan har ett kortare uppehåll.

– Vi ligger fyra just nu och det är vår målsättning att vara topp 4, då får man en extra hemmamatch i slutspelet, säger Widing.

I förrgår kom han hem till Gävle för att fira en tidig jul med familj och vänner. Och att han inte är bortglömd av Brynäsfansen fick han ett kvitto på under lite shopping på stan.

– Jo, jag har fått skriva lite autografer, erkänner han lite motvilligt.

Men vilan på hemmaplan blir kort. Redan på söndag måste han åka tillbaka till alplandet och skidmeckat Davos igen.

– Ja, vi har match både på tisdag och onsdag (dagen före julafton). Därefter börjar Spengler Cup, en turnering som är oerhört stor där nere och spelas hemma i Davos.

Turneringen spelas mellan jul och nyår och i år är till exempel Team Kanada inbjudna tillsammans med tyska Adler Mannheim, Dynamo Minsk och tjeckiska Karlovy Vary. Alla lag möter alla och finalen spelas på nyårsafton.

– Jag tror det blir riktigt häftigt. Hockeyn är stor i Davos och det är fullsatt på alla de matcherna.

Mer läsning

Annons