Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Widing i ”fel” tröja – men supportklubbarna vill inte höra burop

Daniel Widing är tillbaka i Läkerol Arena – i Djurgårdströjan.

Busvisslingar från Brynäspubliken är att vänta, men supportklubbarna vädjar om vett och sans.

– Lyft hellre fram det egna laget, säger Roger Edlund i Brynäs Stockholm.

Annons

När Daniel Widing återvände till elitserien efter en utflykt till Schweiz var Brynäs sportchef Michael Sundlöv ute med värvarhåven. Men det blev nobben, Djurgården lockade mer – och Brynässupportrarna blev förstås besvikna.

På olika supporterforum utpekades Widing som en svikare, som skulle få sina fiskar varma när han dök upp i Läkerol Arena igen.

I kväll är det dags. Och visst kommer en del åskådare att bua och busvissla åt Widing, men någon organiserad aktion från de officiella supporterklubbarna blir det inte. Det är faktiskt snarare tvärtom.

– Jag kan tänka mig att det blir en del reaktioner, men jag tycker att man hellre ska lyfta fram det egna laget. Det är vår filosofi överhuvudtaget, vi vill ha en god supporterkultur, säger Roger Edlund, ordförande i Supporterklubben Brynäs Stockholm.

– Att han valde Djurgården ser vi som en vanlig övergång, det är vardag i elitserien, fortsätter Edlund.

Och om några supportrar ändå buar – gör ni något då?

– Om vi märker att våra medlemmar beter sig illa snackar vi med dem. Men det är ett stort gäng, så det är inte så lätt att hålla reda på alla.

Håkan Fahlstedt i Brooklyn Tigers tycker inte heller att Widings val av Djurgården i stället för Brynäs är så mycket att hänga upp sig på.

– Jag kan inte påstå att jag är förvånad, det kändes aldrig som att han skulle komma tillbaka. Men det var lite tråkigt och det var nog ganska många som inte var nöjda med den övergången.

Ska du själv bua?

– Inte så mycket.

Den tredje supporterklubben, BSK Väst, kommer inte att finnas på plats i kväll. Ordföranden Sissi Johansson tycker i alla fall inte att fansen ska lägga ner någon energi på Widing.

– Nä, jag tycker nog att man måste veta situationen bakom, vi vet ju inte turerna som var mellan Brynäs och Widing. Men alla får stå för det de gör, säger hon.

Widing själv säger att det ska bli nervöst och speciellt att spela i Gävle, och att han inte riktigt vet vad han kan förvänta sig från publiken.

– Det låter bra det de säger i alla fall, att fansen ska fokusera på Brynäs, säger Widing, som fått en del kritiska sms och kommentarer på Facebook efter övergången från Davos till Djurgården.

– De jag har svarat säger att de förstod mig till viss del. Visst har det snackats om att det kan bli burop, men det får jag ta. Ibland är man älskad, ibland är man hatad. Så är det.

Djurgårdsanfallaren har fortfarande kvar sin lägenhet från tiden i Gävle och ser en framtid i stan, så småningom. Brynäs har fortfarande en stor plats i hans hjärta.

– Jag hade bra år i klubben och har Brynäs att tacka för mycket, jag kom ju bland annat med i landslaget. Sånt glömmer man inte bara för att man har bytt klubb, säger Widing.

Men i kväll spelar han trots allt i Djurgårdens förstakedja och kommer att göra allt för att spräcka både sin mål- och assistnolla – och ta med sig en seger till Stockholm.

Mer läsning

Annons