Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Widing och Dackell förstår Brendl och Brynäs

Pavel Brendl till Ryssland. Vad säger Brynäs spelare om det? Forwarden Daniel Widing inser att det inte blir lätt att ersätta Brendl. – Vi tappar en grymt bra hockeyspelare, säger Widing.

Annons

Brynäs känns inte hett nog. Pavel Brendl lockas av de stora summorna i Ryssland.

Enligt uppgift får Pavel Brendl tolv miljoner kronor för två år i Torpedo Nizhny Novgorod, samtidigt som Brynäs får två miljoner kronor.

Sporten pratade med Andreas Dackell och Daniel Widing i går.

– Det är synd att en så pass bra hockeyspelare lämnar oss, men jag förstår både Pavel och Brynäs. Det handlar ju om så mycket pengar, säger Dackell.

– Ryska ligan (KHL) är riktigt bra, det är Europas NHL. Det hade varit fel att tvinga kvar Pavel. En spelare som vill gå kan man inte stoppa. Då är det bättre att gå skilda vägar. Det ökar möjligheterna för att han kommer tillbaka till oss i framtiden.

Daniel Widing är inne på samma linje.

– Han har sagt till mig att han trivts väldigt bra i Gävle och Brynäs. Men jag förstår att det inte är lätt att tacka nej till ett bra erbjudande från Ryssland, säger Widing.

Han konstaterar att elitserien inte är i närheten de ryska ekonomiska musklerna.

– Inget elitserielag kan konkurrera om lönerna som finns där borta. Det är ju skattefritt och rätt ner i fickan. Ryssarna är galna just nu, de vill ha många spelare, säger Widing med ett skratt.

Både Dackell och Widing är fullt medvetna om att en spelare av Brendls kaliber inte växer på träd.

– Det är klart att laget blir rejält försvagat. Det är inget snack om saken. Det blir jättesvårt att hitta en spelare som är lika vass som Brendl. Vi får hoppas att någon eller några av våra unga killar kan blomma ut, säger Widing.

– Det blir inte lätt att hitta en spelare som kan göra 30-40 mål under en säsong, säger Dackell.

Mer läsning

Annons