Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Widing skadad - Lind opererad

Det händer mycket på skadefronten i Brynäs just nu. Daniel Widing, som skadade tummen i Frölundamatchen, kan missa morgondagens match mot Modo. Samtidigt har Micke Lind opererat sin krånglande höft i dag.

Annons

Brynäs forwardsituation blir allt mer kritisk. Under dagens träning fanns varken Daniel Widing eller Daniel Hermansson med – förutom långtidsskadade Micke Lind, Björn Danielsson och Alexander Sundström.

Daniel Widing fick ett rapp över handen när fem minuter återstod av måndagens möte med Frölunda. Slashingen, som gav Tomi Kallio två minuter i utvisningsbåset, tog så pass illa på ena tummen att Widing tvingades avbryta matchen. Och trots vila i går kunde han alltså inte träna med laget i dag.

– Det var en rejäl smäll han fick, berättar Brynästränaren Niklas Czarnecki.

– Han kommer att testa hur det går i morgon på värmningen men just nu är det svårt att säga hur stor chansen är att han kan spela. Jag skulle väl tippa på 50/50, fortsätter han.

När det gäller Daniel Hermansson så är det inte skadan han drog på sig mot HV71 som spökar – i stället har han fått feber.

– När det gäller Hermansson är det väldigt osäkert om han kan spela. Helst ska man ju vara feberfri en dag innan spel, säger Niklas Czarnecki.

Om både Widing och Hermansson tvingas avstå morgondagens match ser det tunt ut framåt för Brynäs.

– Jag har inte riktigt bestämt hur jag ska göra om ingen av dem kan vara med. Det kan bli så att vi går runt på de spelare vi har och kramar ur det sista inför uppehållet, säger Czarnecki.

– Om jag tar in någon ytterligare spelare blir det i sådana fall Jacob Silfverberg.

Som Sporten berättade tidigare i veckan finns det ingen annan utväg för Micke Lind än att operera sin krånglande höft – något han gjort redan i dag.

Redan nu är det klart att det blir Jacob Markström som står i mål i morgon.

Mer läsning

Annons