Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jennifer vill hela vägen: "Tennis har alltid varit prio ett"

/
  • Jennifer Jussi jagar sina första WTA–poäng.
  • Varje gång hon kommer hem från Lidköping passar hon på att träna hos GTK.

Hon har spelat tennis så gott som hela sitt liv och har alltid vetat att det är tennis hon vill hålla på med.
– När folk säger åt mig att jag måste börja tänka på vad jag vill göra vet jag inte vad jag ska svara. Det är ju tennis jag vill syssla med, säger 18–åriga Jennifer Jussi.

Annons

Jennifer spelar för Lidköping i Elitserien och tränar sammanlagt tre gånger om dagen på elitgymnasiet – två tennispass och ett fyspass.

Extremt?

Inte för Jennifer.

– Jag älskar verkligen att träna, jag skulle kunna göra det hela tiden, säger hon.

Hon är just nu hemma på jullov från gymnasiet i Lidköping där hon går tredje året – och då hittar man henne såklart på Gävle Tennisklubb.

– Jag började spela här som sexåring och har inte haft någon annan klubb förrän jag började gymnasiet, så jag är här varje gång jag kommer hem.

Men trots att hon är hemmakär trivs hon väldigt bra på Gymnasiet i Lidköping, som är välkänt för sin nivå, både när det gäller att lära ut det spelmässiga men också det runtomkring tennisen.

Saker som näringslära, hur viktig kosten är och hur man måste träna för att hålla är viktiga delar av utbildningen.

Men för Jennifer är det inga problem att vara medveten om vad kroppen behöver.

Precis innan tonåren fick hon reda på att hon hade diabetes typ–1, något som kräver sin planering.

– Jag har nog en fördel när det gäller kosten speciellt. Jag har alltid med mig matlådor och frukt och planerar alltid i förväg så att jag får i mig tillräckligt nära efter en match eller träning, medan andra inte alltid tänker på sånt, säger hon.

Hur påverkar diabetes din träning?

– Ibland har jag fått gå av träningar, speciellt om jag är stressad kan det påverka en del. Det kan också bli att det går snabbt upp eller ner och sen tillbaka, då kan jag känna att det känns konstigt i bara en speciell sekvens. Men det påverkar mindre och mindre nu för tiden, förr var det värre.

Jennifer började spela elitserien för Lidköping redan förra året och lyckades riktigt bra från början.

Men det är sedan mitten av sommaren som Jennifer menar att den största höjningen har kommit för henne.

– Jag kvalade in i huvudturneringen i en ITF vilket var lite av en skräll, men väl där mötte jag direkt en som tog sig ända till kvartsfinal så det var tufft. Och det har gått spelmässigt riktigt bra för mig i elitserien också, det har liksom känts att jag har höjt mig och kan slå de som jag haft svårt mot innan.

Vad är målet den närmsta tiden?

– Att ta WTA–poäng, det vill jag göra inom ett år. Men det krävs mycket, så jag måste fortsätta utvecklas som jag har nu på sistone säger hon.

Mer läsning

Annons