Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johansson inte redo för ett beslut än

Det lutar åt Ryssland. Men än finns chansen för Brynäs att locka till sig Andreas Johansson. – Jag håller en dialog med St. Petersburg, men inget är klart. Jag har inte sagt nej till Brynäs rakt ut, säger Andreas.

Annons

Superligan i Ryssland eller elitserien här hemma?

Andreas Johansson har ännu inte bestämt sig. Men just nu är han närmast den klubb han representerade den gångna säsongen.

SKA St. Petersburg ser gärna att Andreas blir kvar i klubben.

– De har visat att de vill behålla mig. Jag har inte fått några papper att ta ställning till, så inget är klart. Man vet hur det är med ryska klubbar. Det kan bli klart om en timme eller om en vecka, säger Andreas på telefon från Karlstad.

Den ryska klubben har tidigare visat missnöje mot Andreas, då han i februari deltog i LG Hockey Games. Där skadade han knät och missade viktiga slutspelsmatcher med St. Petersburg.

– Det som hände i slutet på säsongen gjorde att de blev sura på mig. Men vi skildes inte som ovänner, även fast vi var överens om att det inte skulle bli någon förlängning, säger Andreas.

I samband med VM i Kanada, där Andreas var expertkommentator för TV3, träffade han St. Petersburgs ordförande Alexander Medvedev och tränaren Barry Smith.

– Jag fick veta att de vill att jag ska spela för St. Petersburg nästa säsong. De presenterade ett bra alternativ för mig och min familj, med skola och boende och så vidare. Jag trivdes väldigt bra i St. Petersburg, så det är klart att det är intressant. Men jag har inte lovat nån nåt, berättar Andreas.

Brynäs, Leksand, Djurgården och Timrå är några av de svenska klubbar som visat intresse för den svenske landslagscentern.

– Nej, jag har inte träffat eller pratat med någon personligen. De visade intresse genom att ta kontakt med min agent (Joakim Persson). Jag sa inte nej rakt ut, Brynäs är en klubb som jag kan tänka mig.

Andreas är född i Hofors, cirka fem mil utanför Gävle. Att det finns en viss förkärlek till Brynäs, förnekar han inte.

– Jag är uppvuxen med Brynäs. Det är ju länge sen nu, men visst finns det känslor för klubben. Dessutom spelar ju en av mina bästa kompisar där (Andreas Dackell), säger Andreas.

Brynäs är alltså inte helt avfärdat, men det mesta talar fortfarande för att miljonerna i Ryssland lockar mer.

– Än så länge har det inte varit några förhandlingar. Risken med förhandlingar är att man ger klubbarna förhoppningar. Jag har inte velat göra det. Många har visat intresse och jag tar ett definitivt beslut när jag känner mig redo för det. Under tiden finns det möjlighet för varje klubb att hitta andra spelare, avslutar Andreas Johansson.

Brynäs sportchef Micke Sundlöv har ställt in sig på att laget får värva sin förstecenter från utlandet.

– Blir det inte Andreas kommer det med största sannolikhet att bli så. Andreas har fått ett bud från oss och det är upp till honom hur han vill göra, säger Sundlöv.

– Det skulle kunna bli en kanadensare eller en amerikan eller en tjeck. Men en kanadensare kan det absolut bli. Det finns flera spelare som är intressanta. Vi får se vad det blir.

Ett tänkbart svenskt alternativ skulle annars kunna vara Jonas Johnson, som bildade radarpar med Andreas Dackell guldåret 1993. Efter den gångna säsongen i Frölunda tog han dock beslutet att lägga skridskorna på hyllan.

– Det känns inte som ett alternativ i dagsläget. Han är rotad i Göteborg, säger Sundlöv.

– Nej, det tror jag inte.

Mer läsning

Annons