Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalle hade siktet rätt inställt

Segervane gevärsskytten Kalle Åberg från Sandviken fick en lättsam hemresa från helgens NM-test i gevärsfältskytte, Bergslagsträffen utanför Lindesberg.

Annons

I bagaget fanns nämligen ytterligare en segertrofe. Detta sedan den välskjutande 17-åringen pangat in toppfina 35 träffar av 36 möjliga. Och vinst i just klass 17 år.

Och vad mer kul var förstås att han besegrade pappa Sten-Olov som med sina 33 träffar erövrade en femteplats i elitklassen.

En hyfsad insats även av Rolf Sundberg, Hofors, som med sina 31 träffar knep fjärdeplatsen i klass fyra. Samma resultat som vinnaren.

Tre maxträffare bokfördes i det byiga och stundtals soliga vädret. Olle Gabrielsson, Romme, i elitklassen, Hans Liundström, Litslena-Grillby, i klass 70, och Lars Ekström, Rosersberg, i kikarklassen.

De tre inledande målen avverkades i en grusgrop utanför Munkhyttans skjutbana i Lindesberg, därefter bil till de resterande tre som var uppdukade några mil norrut. Den byiga vinden var på sina ställen svårbemästrad, solskuggor blev det på det femte målet då solen var framme. Banprofilen var annars lätt.

Många av av målen var placerade på samma platser som de senaste åren. Trots detta blev resultatnivån låg.Målen var placerade mellan 223 och 400 meter.

Mer läsning

Annons