Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kämpande Williams tog sig vidare

/
  • Serena Williams fick kämpa för segern i den andra omgången.

Serena Williams fick kämpa för varje poäng, men kunde till slut besegra nederländskan Kiki Bertens i två raka set – 7–6, 6–3 – i den andra omgången av US Open-tennisen.
– Ska jag vinna en match till måste jag spela mycket bättre, sade Williams.

Annons

Serena Williams kan bli den första damspelaren att ta hem en äkta grand slam – alla fyra titlarna under ett och samma år – sedan Steffi Graf gjorde det 1988. Men på onsdagen såg den 33-åriga amerikanskan inte riktigt ut som en mästare på Arthur Ashe Stadium.

– Jag spelade inte bra alls, men jag vann i alla fall, sade världsettan Williams, som stod för tio dubbelfel, slog bort 34 bollar och emellanåt såg i det närmaste gråtfärdig ut på banan.

Bertens tvingade fram ett tiebreak i det första setet och nederländskan tog där ledningen med 4–0, men Williams lyckades komma igen.

– Jag trodde att jag skulle förlora tiebreaket och tänkte att "låt mig bara vinna en poäng i alla fall". Men jag lyckades att fortsätta tänka positivt, sade Williams, som i nästa omgång ställs mot landsmaninnan Bethanie Mattek-Sands.

På herrsidan hoppas Marin Cilic bli den förste herrspelaren att försvara en US Open-titel sedan Roger Federers vinnarsvit 2004–2008.

I den andra omgången tog han sig en bit på vägen genom att enkelt besegra ryssen Jevgenij Donskoj i tre raka set, 6–2, 6–3, 7–5.

Den 26-årige kroaten Cilic satte 19 serveess på centrecourten på Flushing Meadows, där han i fjol tog sin första grand slam-seger, och såg ut att må allmänt bra.

– Den här banan är väldigt speciell för mig. Jag har så positiva minnen härifrån. Det är nästan overkligt. Jag lade ner hela mitt liv för att vinna en grand slam-titel, och nu spelar jag för att försvara en, sade Cilic, som i år tog sig till kvartsfinal i Wimbledon och åkte ut i fjärde rundan i Franska öppna.

Mer läsning

Annons