Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där

/

...Jonas Rosin, Gävlekillen som i våras tog U21 VM-guld i karatestilen Kyokushin, och på lördag åker på träningsläger i Ryssland.

Annons

Berätta om lägret.

– Det är ett 17-dagars träningsläger i Sankt Petersburg i Ryssland dit jag blivit inbjuden av en proffsorganisation. Det är ett läger för folk som satsar på sporten och tävlar, och eftersom det är VM i oktober blir det nog mycket fokus på det. Det ska bli roligt, jag hoppas på bra matchningar och så.

Vet du något om hur lägret kommer att se ut?

– Jag tror att det blir minst två träningspass om dagen, kanske tre till och med, men jag vet inte exakt hur lägret kommer att se ut. Det kommer att vara 30–40 deltagare, jag vet att det är mest ryssar som kommer dit, och två till tre världsmästare.

Hur känns resan till Ryssland då?

– Eftersom Ryssland är ledande inom sporten så ska det bli jättekul att åka dit, få en inblick i hur de tränar och se hur långt ifrån eller nära man själv är. Det vet man inte innan, det kanske är samma saker de tränar på som vi.

Hur har du laddat för lägret?

– Jag har tränat på bra hela sommaren och känner mig inte oförberedd så jag tror inte att jag ska få så mycket spö, jag hoppas kunna prestera bra. Jag tycker att jag platsar på lägret men jag vill ju visa framfötterna, prestera och inte bara vara en i mängden, så det gör en såklart lite spänd.

Vad är din målsättning inför hösten?

– Jag har skickat in anmälan till VM men det är inte klart än om jag får vara med. Men om det går bra på lägret kanske jag kan få en plats. Annars är det världscupen i oktober också så något av de två kommer det att bli. VM vore det största och roligaste att tävla på, men världscupen är inte fy skam det heller.

Satsar du till 100% på karaten nu?

– Ja, jag slutade skolan i början av sommaren och i höst ska jag bara läsa några enstaka kurser på halvtid och fokusera på att träna. Jag har bra stöd och partners i Gävle så jag stannar kvar där och tränar nu, även om Ryssland är absolut störst inom området så är det en ekonomisk fråga också, det är dyrt att flytta till ett annat land och så, så jag blir i Gävle ett tag till.

Mer läsning

Annons