Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karate-esset Rosin inte nöjd med EM–silver: "Man vinner inte ett silver, man förlorar ett guld"

Gefle Kyokushins Jonas Rosin fortsätter att imponera med ännu ett silver i bagaget– men nu är han trött på andraplatser.
– Nu vill jag ha det där guldet, säger han.

Annons

Det började lite segt i första matchen för Rosin som var seedad och därför hade färre matcher än de oseedade. Rosin var tippad som favorit – vilket gav en ny sorts press.

– Jag hann se min motståndares första match och tror att jag överanalyserade honom och var för spänd när det väl var dags för vår match. Så det var min sämsta match men sedan lossnade det bättre, säger Rosin.

Rosin med pokalen och medaljen han fick efter sin andraplats.

Den första matchen vanns tack vare domarbeslut i Rosins favör, men efter det gick det som sagt bara bättre och bättre.

I de två följande matcherna innan finalen var det inget snack om saken – båda motståndarna fick ge sig i första ronden.

– Det gick mycket bättre än i första matchen, jag var mer avslappnad och gjorde mitt, säger Rosin.

I finalen var det så jämnt det kunde vara – det gick till tre förlängningar innan domarna var tvungna att ge ett beslut som inte var beslutet Rosin ville höra.

Men det var många faktorer som spelade in i den här matchen.

Bland annat fick Rosin en uppercut på hakan och tvingades till läkarkontroll – vilket gjorde att matchen avbröts i flera minuter.

– Han blev ju lite omtöcknad och läkarna bar ut honom ett tag och kollade till honom innan han kunde komma in igen. Han fick syrgas och grejer, säger Gefle Kyokushins administratör Carl–Magnuz Lodin.

Var det svårt att fokusera efter det?

– Smällen i sig gjorde mig bara lite yr men när man har en massa läkare runt en som tar blodtryck, ger en syrgas och håller på kommer man ju ur lite men jag ska kunna vinna ändå, säger Rosin.

Motståndaren fick en varning – men det fick också Rosin för en knuff.

– Det tyckte jag inte var något, men så kan det vara, säger han.

Hur nöjd är du med ditt mästerskap?

– Jag åkte ju dit för att vinna, så det klart att jag inte är helt nöjd. Man brukar ju säga att man inte vinner ett silver utan man förlorar ett guld och så är det ju. Men förutom den första matchen så finns det mycket positivt att ta med sig.

Vilket mål siktar du mot nu?

– Det är att vinna i Ungern i slutet av månaden, All Kyokushin Karate World Tournament, men jag tänker inte vara med om det inte känns helt bra i handen och foten som jag haft känningar i, säger Rosin.

Mer läsning

Annons