Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan Strömsberg ta första hemmasegern?

Efter fem omgångar av fotbollstrean har nykomlingarna Strömsberg bara tagit stryk i en match och det var efter en alltför optimistisk start borta mot Täby. Där lärde sig nykomlingarna en hel del och har nu ett stabilare upplägg på sitt agerande.

Annons

I senaste omgången överraskade också Strömsberg med att vinna borta över hemmastarka Spånga med 2–1.

I kväll står ett hemmamöte med Värtan på programmet. Ett Värtan som för ett par säsonger sedan var uppe i fotbollstvåan. Till den här säsongen har Värtan föryngrat och har hela 16 nya unga talanger i sin trupp.

Strömsbergs tränare Janne Lindström är optimist inför kvällens möte hemma på Hedens IP.

– Spelar vi som mot Spånga borta senast, har vi en klar chans att vinna. Men då gäller det också att grabbarna visar samma takter som senast, säger Janne Lindström.

Lindström hoppas också att det ska kunna bli en bra fotbollsmatch och att så där en 300 kommer för att titta på matchen.

– Vi har full respekt för våra motståndare.

– Men det känns också som om vi är på gång. Jag har också tagit reda på att Värtan är ett spelande lag och det gillar vi, säger Lindström.

Enligt Lindström kommer man i likhet med matchen mot Spånga att starta stabilt och hålla ihop laget från start.

– När vi äger bollen kommer vi också att satsa offensivt och försöka ta oss fram på kanterna för att komma bakom deras backar, säger Lindström.

Roy Birkehorn kommer att finnas med från start på högerkanten. Tillsammans med spetsarna Markus Norberg och Björn Berglund ska Roy enligt planerna röra om ordentligt i Värtans bakre försvar.

– En seger skulle sitta mycket bra och samtidigt föra upp oss på fastare mark, menar Lindström.

– Vi hade inte truppen klar förrän i påskveckan och naturligtvis är vi ännu inte helt samspelta. Men det går bättre och bättre. Senast blev det ju också seger mot Assyriska, säger Värtans tränare Stefan Jansson.

Värtan har en ung talangfull trupp där de flesta lirarna ligger i åldrarna mellan 18–20 år.

– Vår ambition är att spela boll och det utefter marken. Vi försöker också att anfalla utmed båda kanterna, säger Jansson.

Enligt Jansson så har Värtan gjort sina bästa insatser i matcherna mot Assyriska och Bälinge.

– Vår toppforward Oskar Englund är väl den som ska göra målen. Han blev sjuk i körtelfeber precis när serien startade. Men nu är han tillbaka och vi får väl se hur mycket han kan prestera mot Strömsberg, säger Stefan Jansson.

Allt talar för en bra fotbollsmatch på Heden i kväll. Förhoppningsvis letar sig en stor publik till idrottsplatsen.

I femman spelas ett nytt toppmöte. Det är Rex som ska försöka lura Tärnsjö på poängen.

Mer läsning

Annons