Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan Strömsberg vinna igen?

Strömsberg gjorde säsongens bästa insats när laget i förra omgången bortaslog Norrtälje med klara 3–0. Nu står en ny knepig uppgift på programmet. I dag på Södertälje Fotbollsarena är Assyriska Ungdom berett att ta emot Strömsberg.

Annons

Hemmalaget har bara tagit stryk i en match hittills på de fyra spelade omgångarna. Men å andra sidan har Assyriska också bara vunnit en match.

– Stämmer det för oss så kan vi slå vilket lag som helst i serien. Vi åker naturligtvis till Södertälje för att vinna, säger Strömsbergs chefstränare Janne Lindström.

– Det här blir nog en tuff match. Men vi har många talangfulla lirare och får till den här matchen ett par förstärkningar (från Assyriska i superettan), säger tränaren hemmalaget.

Det finns alltså ett samarbete mellan Assyriska Ungdom och topplaget i superettan.

För Strömsbergs del får man i-n-t-e med Thomas Hedlund till den här matchen.

– Nej, Thomas är utomlands och nu får Marcus Sundbaum och Daniel Mattsson sköta mittförsvaret, säger Janne Lindström.

Men i övrigt ställer Strömsberg upp med starkast möjliga lag och är naturligtvis inställt på att göra en lika bra insats som senast mot Norrtälje.

– Ja, vår målsättning är att spela vårt eget spel och föra matchen. Jag vet att Assyriska också är ett spelande lag. Men vi ska försöka äga bollen så mycket som möjligt, säger Lindström, som ändock är lite osäker på hur dagens motståndare kommer att agera.

Framåt blir det åter Björn Berglund och Pontus Parling som startar på topp.

– Men vi har också starka namn på bänken i Markus Norberg och nyförvärvet från GIF unge Rickard Karlsson. Det är mycket möjligt att också Rickard kan få speltid, säger Lindström.

Framåt finns ju också två ”snabbisar” i Jocke Blomqvist och Danne Käll. Mittfältsmotor blir som vanligt Simon Grudeus.

Några direkt svaga punkter finns det inte dagens Strömsberg. Kan laget nu bara uppträda disciplinerat och spela sitt eget spel, så ska det kunna bli nya poäng.

Annons