Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knäskada stoppar Sarah

/

För ett par veckor sedan kunde Sporten berätta om Månkarbos stora fotbollstalang Sarah Storck, som såg fram emot sin hittills mest spännade fotbollssäsong. 18-åriga Sarah var klar för spel i allsvenska FC Malmö, men skulle också genom ett låneavtal kunna hjälpa Tierp i damtvåan under vissa matcher. Tyvärr ville ödet annorlunda.

Annons

Tyvärr har nu Sarahs säsong mycket oturligt fått ett abrupt slut. I lördags blev Sarah kallad till Malmö, dels för att lira i utveckklingslaget och dels finnas med i A-truppen mot Kristianstad på söndagen.

– Det var på lördagen i U-laget det hände. Jag skulle hoppa över ett motståndarben. Allt gick så fort, men jag måste ha fastnat i någonting, säger en besviken Sarah, som där hade maximal otur.

– Mitt högra knä vreds inåt, smärtade och svällde upp. Nu har en röntgen visat att det främre korsbandet har slitits av och därtill är ena minisken trasig, säger Sarah.

– Läkaren har talat om sex till åtta månader. Närmast ska minisken opereras. Sedan får jag ägna mig åt rehabträning och därtill ska korsbandet ”nitas” ihop. Dom ska visst plocka en sena från någon annan stans i kroppen.

– Men något spel blir det ju inte varken i Malmö eller Tierp den här säsongen, suckar Sarah.

– Jag har skrivit på för två plus ett år. När jag nu slutar skolan (Uppsala) den 5 juni, så flyttar jag ner till Malmö. Jag ska också få ett jobb nere i Malmö, säger Sarah.

– De operationer jag ska göra blir i Stockholm efter vad jag hört. Vid sidan av rehabträningen får jag väl roa mig med att titta på fotboll. U-21 EM ska ju också arrangeras i Malmö.

Du får komma igen till nästa säsong och lycka till med rehabträningen.

– Tack det kan behövas.

Mer läsning

Annons