Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Königsrace avgjordes i Sandviken

Säsongen för Hagaströms skrinnarna blev inte så lång i år.
Men turligt nog fick man tillfälle att kunna köra avslutningstävlingen i Sandviken.

Annons

50 åkare slöt upp och körde två sträckor var. Königsrace är en hyllning till Nils och Eivor König som under 30 år var drivande inom Hagaströms skridsko, därför var det extra roligt att Bosse König gjorde årsdebut. Det var ju inte lika blixtrande snabbt som när det begav sig men en tid under 50 sekunder blev det på 500 m.

Trots att Hagaström haft dåliga vintrar med lite is kommer det fram nya åkare som åker bra skridsko. I det yngsta gänget med Elin Johansson, Tyra Hjelm, Rut Hjelm, Elias Thim, Vilgot Lord, Signe Rauden, Oskar Rauden och Hedvig Wirdby så finns det många som kan föra traditionen vidare. På Minutentävlingarna har ytterligare ett 60 tal yngre varit med och tävlat så Hedvig och Elin som var snabbast denna gång på 300 m får träna på.

Anton Eriksson som tävlar i klassen pojkar födda 2005 har under året visat att han behärskar både inline och skridskor, nu gjorde han fina 37,52 på 300 m och var där strax före Albin Lord på 37,63.

Det är riktigt roligt att vi också får tillbaka åkare som gjort ett kort uppehåll, nu var det Elsa Kvist som under sensäsongen verkligen kommit igång med träningen och det gav resultat med 43,74 på 300 m,

Simon Jeppsson är en som höjt sin nivå rejält under säsongen nu blev det 56,24 på 500 m och bland tjejerna i den klassen visade Vilma Rydh att hon går rejält framåt nu blev det 36,19 på 300 m.

Elin Eriksson i klassen över körde riktigt bra på 500 m och gjorde 56,49 på 500 m.

I äldsta ungdomsklasserna var det Gustav Arnell (42,84) och Moa Fundell (48,78) som var snabbast.

Bland juniorer och seniorer har skador och den dåliga tillgången på is gjort att man inte tävlat så mycket efter jul. Joel Wisting spräckte ett knä i höstas, Amanda Hallberg med en stukad fot, Ida Hallberg med en sönderskuren fot och Caroline Karlsson med en sträckning har det varit få äldre HSK: are på nationella och internationella tävlingar efter nyår. Nu var några tillbaka och körde Königsrace. Caroline Karlsson gjorde 47,95 på 500 m. Patrik Wallström Jonsson 43,24 och Ida Hallberg 1,34,84 på 1000 m. En bit under deras normala prestationsnivå, men förhoppningsvis kommer de igång bra med träning inför nästa år.

Av tävlingssäsongen återstår nu endast nästa veckas tävling i Örebro där åtta Hagaströmmare ställer upp.

Mer läsning

Annons