Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konståkare tog pallplatser i Uppsala och Östersund

/
  • Karin Törnblom och Mathilda Norrbelius vid Castor cup.
  • Från vänster Chantelle Högstedt, Thea Sundell och Mira Astby.

Det har varit en stark inledning på tävlingssäsongen med ett flertal pallplatser av lokala förmågor från Gävle och Sandviken de två senast helgerna i Uppsala och Östersund.

Annons

Totalt deltog 25 konståkare från Gästrikland i Uppsalatävlingen Isstjärnan den 16-17 oktober. Inte mindre än sju av dem placerade sig på pallen. Tävlingens domare utsåg, bland alla deltagare i tävlingsklassen Minior C 2, både Chantelle Högstedt och Mira Astby från SK Gavleskäret till vinnare. Klubbkamraten Karin Törnblom vann klassen Junior B:1 och Thea Sundell kom på andra plats i Ungdom C 3. Lissi Kleen från Brinka SKK kom på 3:dje plats i klassen Minior C 1. I samma klass vann Ronja Lövqvist från GKK. Maja Westling, GKK, kom trea i Ungdom B 13.

Den 24-25 oktober arrangerade IF Castor i Östersund två separata konståkningstävlingar, Castor cup, för respektive A- och B-nivå. Gävle och Sandviken deltog med totalt nio konståkare i båda tävlingarna. Två konståkare tog sig hela vägen till pallen. Mathilda Norrbelius från Brinks Sandviken kk kom på 2:a plats i klassen Ungdom 15 B:2. Med ett lyckat friåkningsprogram med väl genomförda piruetter, hopp och steg höjde hon sitt personbästa med två hela poäng till 22,74. Tränare och koreograf är Li Bäckdal.

Karin Törnblom, SK Gavleskäret, vann klassen Junior B:1 med nytt personbästaresultat på sammanlagt 49,38. Poängen är en sammanräkning av båda programmen som Karin utförde med hög svårighetsgrad i alla moment och placerade sig på första plats i både det korta programmet på lördagen med poängen 19,04 och friåkningsprogrammet på söndagen med poängen 30,34. Tränare och koreograf är Tanja Isayeva.

Mer läsning

Annons