Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen topplacering i SKF-trofén

/
  • Elsa Widén, Mimmi Östergren, Maja Hibner-Wigh och Mathilda Johannesson fick dela på sjundeplatsen i SKF-trofén.

Stenhård konkurrens och elva bra distrikt.
Norra Svealands konståkningsförbund slutade på en delad sjundeplats i SKF-trofén.

Annons

Under den gångna helgen arrangerades SKF-trofén i Mölndal, en tävling som räknas som lag-SM i konståkningssammanhang. Mathilda Johannesson, Maja Hibner-Wigh och Mimmi Östergren tävlade i klassen ungdom A13 och Elsa Widén i klassen juniorer A damer.

Fredagen inleddes med träning på plats i Åby ishall för att under eftermiddagen invigas med åkaruppvisning, representanter för Svenska Konståkningsförbundet och Göteborgs Konståkningsförbund och nationalsången sjöngs. Mathilda och Elsa var med på isen och representerade norra Svealands konståkningsförbund.

Lilly Almquist (Borlänge KK) åkte sitt kortprogram i ungdom A15 och Maja Norling och Elsa Widén åkte sina kortprogram i junior A damer under fredagseftermiddagen och kvällen.

På lördagsförmiddagen tävlade Mathilda Johannesson, Maja Hibner-Wigh (Gävle KK) och Mimmi Östergren (Gävle KK) i klassen ungdom A13. Under eftermiddagen tävlade Emma Jansson (Borlänge KK) i senior A damer och Lilly tävlade med sitt friåkningsprogram och slutade där på en 21:a plats. Elsa och Maja tävlade också med sina friåkningsprogram under lördagen och slutade på 26:e respektive 24:e plats. Under söndagen var det dags för finalerna.

Mathilda, Mimmi och Maja slutade på 14:e, 16:e respektive 17:e plats. Emma avslutade tävlingen i klassen senior A damer under eftermiddagen och slutade på 15:e plats.

NSK-laget gjorde fina insatser i lag-SM och tävlade i tuff konkurrens mot konståkare från hela landet som tävlat på SM i december 2015 och flera av dem tävlar i elitseriefinalen i Stenungsund den 8-10 april.

Mer läsning

Annons