Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krönika: Ett spel där minsta rörelse ska synas

/
  • Madridanhängarna har oroat sig över Cristiano Ronaldos form – både på fotbollsplanen och utanför. Men i denna match mot Schalke lossnade det lite och dt blev en notering i protokollet.

Annons

Vi närmar oss avspark i Gelsenkirchen. Ljudnivån stiger ju närmare vi kommer det magiska Champions League-klockslaget 20.45. Det susar ännu i öronen efter gårdagens publikfest på Parc des Princes i Paris, något som snart ersätts av Schalke-fansens röster och ett par tusen Real Madrid supportrar.

Jag sitter och laddar för ännu en magisk afton genom att smälta intrycken från tisdagen: Ett oavgjort resultat på en pulserande arena, där gästande Chelsea tog ledningen genom Ivanovic och Cavani kvitterade för PSG. Intervjuerna med Zlatan och Mourinho som uttryckte sin vänskap och värme för varandra. Och så förstås en längtan till returen hos två lag som verkligen vill vidare till kvartsfinal.

När jag sitter försjunken i mina tankar störs jag av något som borrat sig igenom publikljudet och in i mina öron. Det är en spansk journalist bakom mig som sitter och knorrar. Att han är missnöjd är bara förnamnet och jag förvånas av att han beklagar sig över Cristiano Ronaldo. Han är missnöjd och orolig över Ronaldos dåliga form. Jag blir tvungen att tänka efter; har han varit så dålig? Tydligen har portugisen bara gjort fyra mål hittills för sitt Real i år, Messi har gjort 14 för Barcelona och därtill har argentinaren nio assist.

Jämförelsen med Messi ligger ofta till grund för utvärderingarna av Ronaldos form och det är klart att när de här storstjärnorna levererar så vinner lagen matcher. Det är inte för intet Real Madrid vann Champions League i fjol när Cristiano gjorde 17 mål i turneringen. Messi gjorde då bara åtta. 

Det som oroar Madridanhängarna mest är att Ronaldo upplevs låg även på ett privat plan. Han är deppig. I media har det varit mycket negativ fokus – hans separation från flickvän, hans 30-årsfest där han firade rejält trots att de förlorat stort mot rivalen Atlético samma dag. Är det något som tynger honom eller är det bara målen som måste lossna?

Precis som de spanska kollegorna bakom mig följde jag nu Cristianos minsta rörelse med spänning. Ett mål den här kalla kvällen i Gelsenkirchen skulle kunna vända på allt. Mycket riktigt: 26 minuter behövde han innan han nickade in 1-0 till Real. Hans 35:e slutspelsmål, snacka om att vara bäst när det gäller! En assist till Marcelos 2-0-mål också, sen var ordningen återställd. Han är tillbaka.

Så var han glad efter matchen? Han skyndade förbi media med sänkt blick och krummad rygg. Kanske fortfarande låg, deppig, vad vet jag, men nu med ännu ett mål i protokollet och Real Madrid har tagit ett ännu ett steg i turneringen de älskar. Nästa vecka är det Messis tur. Då ställs hans Barcelona mot Manchester City och hans minsta rörelse ska synas, ännu en kväll där förväntningarna är skyhöga, med all rätt för det är de här kvällarna stjärnorna brukar lysa som allra starkast.

Mer läsning

Annons