Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lån från downunder frälste Devils

/

Det var kanske årets bästa match när Gefle Red Devils besegrade Umeå AFC i helgen med klara 34–12. Stor matchvinnare var Jared Stegman – australiensare som lånats in för en match från Uppsala.

Annons

– Ja, Jared kunde spela med oss via det farmaravtal vi har med Uppsala. Det passade bra för båda parter då Jared nu ska åka till USA för att spela VM för sitt hemland och behövde match träning, sa lagledaren Lasse Waldermark.

Det blev en händelserik och underhållande match som tog fart redan från början. Gävle tog ledningen i den femte minuten genom just Jared Stegman.

Direkt på avspark kunde Umeå fånga bollen och i en snabb löpning kvittera till 6-6. Det tog bara 15 sekunder mellan de båda spelen.

I mitten på andra quartern kunde Gävle återta ledningen efter en touchdown av Sebastian Liljekvist.

Ställningen såg ut att hålla sig till paus – men i den allra sista sekunden avgjordes matchen då Jared visade vilken klasspelare han är. Med ett långt pass hittade han Jack Stier ända uppe i endzone och så fick man en touchdown till. På den efterföljande möjligheten till extrapoäng kunde man också greja två poäng med ett pass i sidled som man kunde springa in och så gick man från 12-6 till 20-6.

– Det blev matchavgörande helt klart. Visst kan det gå fort i den här sporten men det kändes tryggt efter paus, konstaterade Lasse.

Direkt på avspark efter paus kunde Umeå springa in en reducering – men domarna dömde bort den efter att Umeåspelaren otillåtet hånat hemmalaget genom att hålla upp ena handen vid örat i en gest medan han sprang. Sådant är inte tillåtet och bollen gick över till Gävle igen.

När Jared sprang in en ny touchdown var det bara att spela av matchen.

– Ja, det här var en bra match. Kul att få ha med Jared också. Det lär vi mycket av. Han är faktiskt förste quarterback i australiensiska landslaget. Det var meningen att VM skulle gå här i år men det blev flyttat av ekonomiska omständigheter i julas till USA. Det var lite därför som Jared var i Sverige nu för att spela i samband med VM. Det är off season där nere nu, avslutade Lasse

Nu blir det uppehåll till första augusti då man har Norrköping borta.

Michael Hallner

Mer läsning

Annons