Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

16 peppade ungdomar för ICA-cup

/
  • Bakre raden från vänster: Erik Lindgren, Maria Harrouch, Anton Mäkinen, Adam Hodin, Moa Karlsson, Elsa Wallin, Hanna Forsman. Främre raden: Nelly Hedlund, Josefin Lindström, Maja Eriksson, Emil Danielsson, Cornelia Ivarsson, Ella Georgsson, Moa Backlund.

Nästa torsdag bär det av mot Ulricehamn för några av Gästriklands skidungdomar där ICA-cup genomförs i år.
En distriktsfinal för Sveriges bästa 13 och 14 åringar.

Annons

Under onsdagskvällen var nästan hela gänget som ska åka ner ihopsamlade för gemensam träning och information.

Varje år avgörs distriktsfinalen i ICA-cup och precis som förra året är det Ulricehamns IF som är arrangörer. Gästrikland har som vanligt tagit ut en trupp på 16 skidåkare som får chansen att representera Gästrikland.

Torsdag nästa vecka rullar bussen ner mot Ulricehamn, tävlingen pågår sedan i tre dagar. Under fredagen väntar den första tävlingen som är ett distanslopp, på lördagen är det sprint och ski-cross och sedan på söndagen är det stafetter för ungdomarna och en ledarstafett. Hela tävlingen går ut på att samla så många poäng som möjligt till distriktet. Förra året kom Gästrikland på en sjundeplats och det finns stora ambitioner om att försöka slå det resultatet.

Ungdomarna har blivit uttagna genom några olika uttagningstävlingar, då det inte finns några 02-killar som har tävlat så har distriktet bestämt sig för att ta ut fler 02-tjejer för att fylla ut platserna.

Mer läsning

Annons