Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elias och William tog guld i stafett-DM

/
  • William Björklin växlar över till Elias Danielsson under stafett-DM i Årsunda. Duon tog guld i 11-årsklassen.

Årsunda arrangerade distriktets tredje och sista DM för säsongen, det var DM i stafett som skulle avgöras under tisdagskvällen. Med enbart 17 lag tävlande blev det en snabb tävling.

Annons

HD11-12 och HD13-14 hade gemensam start där Elsa Wallin, Högbo GIF, Josefin Lindström, Högbo GIF, och Linn Palmberg, Högbo GIF, var raskast iväg med resterande startfält hack i häl. In vid växlingen var det samma tjejer och William Björklin, Högbo GIF, som åkte in på stadion. Josefin växlade över till klubbkamraten Moa Karlsson, Linn skickade iväg Hannah Sundin och William växlade till Elias Danielsson. Elsa Wallin hade ingen kompis som hon kunde tävla med så hon åkte själv ut på ett extra varv.

I mål kom först Elias och säkrade därmed ett DM-guld ihop med William i H11-12. Efter en stund var det två tjejer som kom på upploppet, det såg ut som att det skulle bli en spurtduell mellan Moa och Elsa men Moa låg en bit framför och gled i mål som segrare i D13-14 där lagkompisen Josefin väntade. Då Elsa åkte båda sträckorna själv blev det ingen medalj för henne men hon ska vara nöjd över en mycket fin insats. Tvåa blev istället Linn och Hannah.

En halvtimme senare startade övriga klasser som hade besök från Dalarna genom Sellnäs IF och Domnarvets GOIF som var ett lag i H21. De första segrarna att ta i mål för de äldre var i Mix 50+ klassen där deltagarna skulle ha en gemensam ålder på över 50 år. Först i mål i den klassen blev Josefine Olsson och Johan Olsson från Årsunda IF.

I D15-16 var det Högbo GIF som hade ett lag med Ida Persson och Emma Blixt som båda två gjorde en fin tävling. Tvåa blev Maja Landström och Emma Wilkensson, Gävle SK. På killsidan var det Årsunda IF genom Adam Hodin och Oskar Persson som enkelt kunde ta hem segern som enda deltagare i H15-16.

Trots att de rest en bit för att tävla blev det ingen vinst för laget från Dalarna, istället var det hemmalaget med Mattias Edvardsson och Sven Persson som vann före Viktor Barkegren och Måns Sunesson, Sellnäs/Domnarvet.

Mer läsning

Annons