Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är Vasaloppsservicen som ger pengar till distriktets skidklubbar

/

Söndag 6 mars går Vasaloppet, som arrangerats sedan 1922.
500 åkare kommer att ta sig i mål med hjälp av Gästrikeservice som fyller 33 år i fäders spår.

Annons

Redan nu har försäljningen av den speciella knapp som ger rätt till Gästrikeservice startat.

Och samtidigt betalas även överskottet från loppet i våras ut.

– Vi har ju ingen ambition att tjäna pengar på det här, berättar Gästrikeservices ledare Eric Thimper.

– Däremot får nu de klubbar som är inblandade ett fint tillskott på 10 000 kronor vardera till sin verksamhet.

Klubbarna som sköter kontroller är Gävle SK, Högbo GIF, Hofors AIF, Årsunda IF och Storviks IF. De får ju alltså 10 000 kronor som ersättningen för insatserna – och kan ladda för omgång 33 av Gästrikeservice i vårens lopp.

Egentligen är det sex kontroller som omfattas av Gästrikeservice. Men den andra i ordningen, den vid Tennäng efter tre mil, sköter Eric Thimper själv.

Gästrikeservice innebär att det förutom ordinarie sju kontrollerna i 90 km-loppet, finns ytterligare sex där de som numera bär den knapp som ger behörigt kan få all hjälp som finns – utom att åka.

Extraservicen kostar 200 kronor och ger alltså sportdryck, blåbärssoppa, vatten, dextrosol, choklad, frukt, på vissa kontroller avslagen Coca-Cola, kaffe.

Samt naturligtvis vallaservice. Det finns på alla kontroller. Och sedan finns reparationshjälp till stavarna med remmar och sånt.

I fjol hade Gästrikeservice 500 knappar till försäljning, och det är samma upplägg i år.

– Men numera kommer faktiskt inte merparten av åkarna från Gästrikland. Jag tror det bara är runt 160. Men Umeå har en buss med 50 åkare, Sundbyberg har 70-80 åkare och sedan har vi Uppland som upptagningsområde, berättar Eric Thimper.

Gästrikeservice går att köpa hos Team Sportia i Gävle och Uppsala, hos Intersport i Sandviken och hos Naturkompaniet i Gävle. Årets knapp är gul, och försedd med årtalet 2016.

– Vi har redan sålt den första knappen, berättar Eric Thimper. Det är en kille på Visingsö som alltid köper in sig. Han brukar stanna hos mig på min kontroll och snacka och tacka.

Mer läsning

Annons