Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härliga ungdomstävlingar i Storvreta

När äntligen skidsäsongen kom i gång så tävlades det med friskt mod i slingorna runt Skogsvallens IP i det traditionella Storvretaloppet som körts i många år.

Annons

Nu var det merparten av ungdomar i startlistorna, som totalt innefattade 142 deltagare. I seniorklasserna var det bara ett fåtal som ställde upp.

Men på den unga sidan fanns det deltagare både från Uppland, Gästrikland och från Stockholmsregionen.

Det tillämpades gemensam start i alla klasser och noterbart är, att i flertalet klasser så var det överlägsna toppnamn.

En av dessa var hemmasonen Karl Grywenz, som vann klassen H 13-14 med en segermarginal om nära 20 sekunder. Tvåa här var Sundbybergs Gustav Karlsson.

I klassen D 13-14 fick Norduppland in två tjejer på pallen. Det var Lina Sjöberg Gimo, som tog silverplatsen före Månkarbos Julia Lövström. Segrarinnan hette Ebba Karlsson tävlande för Täby.

Hedesundas Kalle Söderling tog silverplatsen i klassen H 11-12. Toppade här i stor stil gjorde Arvid Ekberg tävlande för Nacka Värmdö.

I yngsta flicklassen tog hemmaklubbens Moa Söderqvist hem segern.

Norduppländsk seger blev det också i klassen D 15-16.

Här toppade Alva Sköld tävlande för Häverödal. Hon hade en segermarginal om dryga 30 sekunder. Bronsplatsen togs av Johanna Ingard IK Rex

- Flertalet av ungdomarna tävlade på en slinga som mätte 2,8 kilometer. Det var lite spännade på morgonen när vi hade 19,5 minusgrader. Men sedan man flyttat fram starten till klockan 14.00, så fungerade allt mycket bra. Vi hade vid starten tillåtna 12,5 grader, sa en nöjd Per Grywenz tävlingsbas för Storvretaloppet.

Storvreta IK arr också Storvretaklassikern sista lördagen i januari och här hoppas man kunna bjuda på en milslinga. Tävlingen är också kvalificerande för start i Vasaloppet.

Visst fanns det också klasser för både seniorer och veteraner i Storvretaloppet, men var det bara ett fåtal som ställde upp!

Mer läsning

Annons