Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härligt avslut på säsongen med stjärnglans

/

I helgen genomfördes den sista stora tävlingen och det var en liten skara med skidåkare från distriktet som kämpade in i det sista.

Annons

Helgen inleddes med tävling för de som var 17 år och uppåt, sprint 100 meter under fredagen. På lördagen var det Lilla och Stora Fjälltoppsloppet, där det var flera av våra duktiga skidåkare som deltog.

I H10 gjorde Oscar Fältenhag, Högbo GIF, sitt bästa och det blev en 20:e plats. Kalle Georgsson, Högbo GIF, som tävlade i H12 tävlade i en stor klass med över 40 startande och Kalle gjorde ett mycket fint lopp som slutade med en sjundeplats.

Oscars storasyster Saga som även hon tävlar för Högbo GIF, gjorde en strålande insats och knep en andraplats i D13, endast en sekund från segern, Maria Eidhagen-Harrouch, Högbo GIF, tävlade i samma klass och slutade på en 26:e plats.

I D14 var det tre tjejer från Högbo GIF, Ella Georgsson och Elsa Wallin var väldigt jämna och det skiljde bara någon sekund mellan dem när de korsade mållinjen. Även Moa Backlund gjorde ett fint lopp som resulterade i en 17:e plats.

Anton Mäkinen, Högbo GIF, var som vanligt högt upp i resultatlistan, det blev en 14:e plats för honom under lördagen i H14. Louise Lindström, Högbo GIF, gjorde även hon en toppeninsats som räckte till andraplats i D15.

I D19-20 åkte Johanna Cavallin, Högbo GIF, till sig en 24:e plats och i D21 slutade Emma Ivarsson, Årsunda IF, på en 16:e plats med hårt motstånd som Stina Nilsson som vann men även Ida Ingemarsdotter och Anna Haag som blev tvåa, respektive trea.

Anton Hedlund som numera tävlar för Falun Borlänge SK tävlade som mindre för Årsunda IF, gjorde en kanonfin insats och slutade femma i H21 efter segrande Ander Södergren, Johan Olsson på andraplats, Daniel Richardsson som trea och klubbkamraten Simon Andersson slutade fyra.

Under söndagen var det dags för Knallcrossen där de tio snabbaste gick vidare och fick möta en skidåkare av världsklass, nämligen Johan Olsson, i finalen.

Anton Mäkinen gick vidare efter en tiondeplats, men slutade sist i sin klass, trots det vad han nöjd med sin insats. I D15-16 slutade Ida Persson, Högbo GIF, tia och gick vidare, i hennes semifinal blev Ida fyra, en mycket fin insats. Även Emma Ivarsson, Årsunda IF gick vidare i D19 efter en niondeplats.

Mer läsning

Annons