Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högbos skidlöfte på pallen i mellandagarna

Kalle Georgsson heter en av många unga längdtalanger hos Högbo GIF. 13-åringen deltog under mellandagarna i något om heter Tour de Fyrfasen, en serie tävlingar i Jämtland och Härjedalen. Och som han åkte!

Annons

Kalle inledde med att bli trea i Hede, 14 sekunder från vinst. Sen trappade han upp till andra plats i Vemdalen, endast fyra sekunder bakom vinnaren. Och därefter vann Kalle när den tredje tävlingen förlades till klassiska Åsarnas skidstadion, där han fick en segermarginal över 3 km på inte mindre än 26 sekunder!

Tävlingarna stördes av kyla, vilket gjorde att många åkare föredrog att inte ställa upp. Den planerade avslutningen med jaktstart i Ytterhogdal kunde inte genomföras på grund av det kalla vädret utan avses att arrangeras senare. I Kalle Georgssons klass fanns dock 25 deltagare från 15-talet klubbar, så konkurrensen var det inget fel på. En strong insats av 13-åringen!

Högbo GIF hade ytterligare ett par deltagare i Tour de Fyrfasen. Det var 15-årstjejerna Ella Georgsson och Elsa Wallin, som gjorde bra ifrån sig på de tre platserna. Ella hade placeringsserien 6-10-5 på sina tre tävlingar och Elsa 11-4-6. Båda återfanns på övre halvan i samtliga lopp.

Mer läsning

Annons