Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jönsson efter skadan: "Jag har inte gett upp VM"

/
  • Emil Jönsson får hjälp av förbundskaptenen Rikard Grip efter att ha skadat sig i sprintkvartsfinalen i Östersund.

Med fem dagar till skid-VM i Falun föll Emil Jönsson ihop skadad i sprinten i Östersund.
Nu finns risken att han missar VM.
– Men jag siktar på start, jag är positiv, skriver han på sitt instagramkonto.

Annons

Det var scener som ingen ville se som utspelade sig när genrepet inför VM avgjordes. I kvartsfinalen rasade Jönsson plötsligt ihop i en uppförsbacke och blev liggande med till synes starka smärtor i sitt högra ben.

Ett sus gick genom de välfyllda läktarna på stadion i Östersund.

Ledare var snabbt på plats och efter några minuters bars Jönsson av spåret. Där blev han liggande ytterligare ett tag innan han med hårt lindat högerlår lyftes in i en bil, för att tillsammans med landslagsläkaren transporteras till sjukhus där undersökning väntade.

Ett par timmar efter skadan var det fortfarande oklart hur allvarlig den är, och om det handlar om en ljumsk- eller lårskada. Förbundskapten Rikard Grip höll tummarna för att det "bara" rör sig om kramp.

– Är det inte det så känns det tuffare, säger Grip.

Till och med kört?

– Ja, så är det nog.

Via sitt instagramkonto lade Jönsson upp en bild på sig själv med ett stort leende på läpparna.

– Dagen slutade väl inte direkt som jag hade tänkt. Men än har jag inte kastat in handduken. Jag siktar på start på VM, men kommer veta mer efter de kommande dagarnas undersökningar.

– Jag är positiv, jag går en kamp mot klockan och de här dagarna kommer bli bland de tuffaste dagarna jag varit med om i min karriär. Det hade inte kunnat komma sämre. Men än tänker jag då rakt inte ge upp, skriver han.

VM i Falun inleds på torsdag med just den individuella sprinten, och nu finns alltså risken att Jönsson aldrig får chansen att åka ett mästerskap på hemmaplan.

I så fall ett dråpslag både för honom och landslaget.

– Det betyder såklart jättemycket för honom och så är det tråkigt för laget också. Han är en viktig del i en teamsprint till exempel, men först och främst är det synd för honom om han inte får åka, säger lagkamraten Calle Halfvarsson.

Om Emil Jönsson inte kan åka i VM ersätts han av reserven Carl Quicklund, som åkte ut som 56:a i kvalet i Östersund.

Mer läsning

Annons