Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

JSM: Medaljregn över Sollefteå – så gick det i JSM-sprinten

/
  • Det har regnat medaljer över Sollefteå. Så här gick det i JSM-sprinten.

För Sollefteå har junior-SM börjat bättre än någon väntat sig, allra minst klubben själva. Med fem medaljer på två dagar leder de överlägset medaljligan, trots att Ebba Andersson inte är med.

Annons

Junior-SM 2016 har varit idel framgångar för Sollefteå Skidor, trots att den starkast lysande stjärnan, Ebba Andersson, avstår SM på grund av knäoperation. Men i dag blev det inga guldmedaljer. I stället var det Umeå, Sundbyberg, Kalix och Ulricehamn som gick hem med varsin guldpeng i de fyra sprintklasserna.

Emma Ribom, Kalix, som har visat bra form i vinter med bland annat framgångar på junior-VM, var klar vinnare av damernas U20-sprint före Jenny Solin och Elina Rönnlund. I U18-klassen tog Linn Svahn guld före Sollefteås Frida Karlsson och Spikbodarnas Tua Dahlgren.

Även i herrarnas U18-klass hade Sollefteå framgångar när Fredrik Andersson tog sin andra medalj på två dagar, efter Axel Aflodal, Sundbyberg och U20-klassen var det den här säsongens suverän Viktor Thorn som knep guldet i överlägsen stil.

Mer läsning

Annons