Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laddat för skidfest i Högbo

/

På söndag smäller det, Högbo GIF bjuder in till stor skidfest för hela familjen när HögboSkidan och Barnens Vasalopp äger rum.

Annons

För femte året i rad arrangeras Sveriges populäraste ungdomstävlingar HögboSkidan. Skidälskare från stora delar av Sverige kommer att deltaga. Tävlingen kommer att genomföras på Pay&Ski samt förlängningen av spåret.

Högbo GIF vädjar till motionärer och publik att de respekterar avspärrningarna och följer spårvakternas anvisningar så att tävlingen blir säker för de tävlande. Det kommer att finnas plats för övriga att åka, 1,5-milen kommer att vara spårad.

Även Barnens Vasalopp är en populär tillställning som varje år lockar många barn som glatt får åka valfri bansträckning, 90 m, 900 m eller 2,5 km. Alla som deltar i Barnens Vasalopp är vinnare och får medalj.

I nuläget är det runt 120 åkare anmälda till enbart HögboSkidan och vi kan nog räkna med några hundra till som ställer upp i Barnens Vasalopp som tidigare år har haft över 400 deltagare.

Under dagen kommer det bjudas på överraskningar och utlottning av startplatser i Vasaloppsarrangemang, även de tävlande i HögboSkidan har chans att vinna fina priser som kommer att lottas ut.

Mer läsning

Annons