Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Löfström åtta i König Ludwig Lauf

Annons

Annika Löfström, Team Coop och Nina Lintzén, Pro Am Ski , blev på söndagen åtta och tia i König Ludwig Lauf över 46 km i klassisk stil i Oberammergau i södra Tyskland.

Det blev inte vad de räknat med. Annika hade feber i tre dagar efter söndagens Marcialonga i Italien, följt av en besvärande magsjuka tisdag och onsdag. Den drabbade också hennes lagkompis , fjolårets långloppsvärldscupvinnare Seraina Boner i Team Coop, som blev sexa. Nina Lintzén valde fel skidor, hade inte räknat med ymnigt snöfall.

Damerna, som startade före herreliten, tvingades spåra åt herrarna och en tätklunga på tiotalet damer höll ihop halva loppet. Korsnästjejen Lina Korsgren satte in en stöt halvvägs. Lagkompisen Britta Johansson Norgren i Ski Pro Am åkte ifatt henne. Lina tvingades släppa men kom igen och blev trea. Britta åkte i mål ensam som segrarinna efter 2.16,29. Tvåa var Katerina Smutna, ledaren i långsloppsvärldscupen, Annika Löfström åkte i mål efter 2.21,10. Nästa deltävling är Vasaloppet söndagen 8 mars.

I fjol blev det en tredjeplats i damklassen för Annika Löfström, som ser fram mot att träna i Högbo Bruk, åka Besssemerloppet där och ett par andra långlopp i Dalarna och TjejVasan 28 februari.

– Jag har haft en lite strulig tränings-och tävlingssässong men laddar i några veckor om för en bra avslutning på skidsäsongen, säger Annika Löfström.

Mer läsning

Annons