Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Löfström åtta i Marcialonga

Annika Löfström, Team Coop, blev åtta och tredje bästa svenska i 42:a i långloppet i Marcialonga, Italien.

Annons

Det är hon inte nöjd med, var ju trea ifjol men under andra förhållanden. Nu var det snöbrist i Italien och arrangören måste lägga konstsnö på en stor del av banan, och i stället för 70 kilometer åkte de 8 000 tävlande 57 km.

Dessutom blev det gemensam start. Det betydde att dameliten inte kunde hålla ihop sitt startfält.

I passeringen 5.4 km låg Årsunda-Annika tia och Nina Lintzén 13:e – men efterhand närmade de sig de bästa i ensamjakt på Katerina Smutna, blivande segrarinnan, och Britta J Norgren, som vann spurtpriset vid 32 km.

Britta hade 11 km före mål otur, när hon bröt en stav och sedan måste byta den en gång. Hon kom femma efter att ha gjort att bra lopp fram till stavbrottet.

Annika Löfström hade som åtta drygt två minuter sämre tid än Britta.

– Jag åkte så fort jag kunde, slet i stort hela tävlingen men på slutet gick det allt bättre, säger Löfström.

Det var stakningen sista två kilometerna uppför till målet som gick bra, trots att de drygt 200 höjdmeterna i en smal och trång bana som var tuff. Ett glädjeämne var också att förra tävlingens etta, japanskan Masaka Ishida, inte var långt före.

Nästa långlopp, König Ludwig Lauf, 50 km avgörs i Tyskland på söndag. Tjejvasan och Vasaloppet, 9 mars, är Annikas näst utmaningar ”Dågäller det att taa nya tag”, säger hon.

Mer läsning

Annons