Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Löfström bröt Årefjällsloppet

Annons

Annika Löfström, Årsunda IF (Team Coop), bröt lördagens final i Vålådalen, när det tog emot i skidspåren halvvägs in i finalen i åttonde deltävlingen i cupen med 26 kilometer i fjällmiljö.

Tredje årets Årefjällslopp hade efter snöbrist i Åretrakten flyttats till fina förhållanden vid Vålådalen och ändrats till 47 km jämfört med tidigare 75 km och tre spurtpriser ute på bansträckningen för herrarna. Bra spår men en krävande tung bana, delvis på Ottfjället och problem med fästet för många, då temperaturen steg framåt 12-tiden.

Annika har i vinter inte lyckats lika bra i Ski Classics, som då hon kom trea i Marcialonga i Italien i fjol och trea i Ski Classics. Hon har varit sjuk då och då och avstått ett par två tävlingar och bröt en i går.

Konkurrensen har hårdnat men Britta Johansson Norgren var bästa svenska också i år. Årsunda-Annika fick nöja sig med en sjundeplacering. Tidigare klubbkompisen Nina Lintzén blev elva i totala resultatlistan efter att ha avstått de senaste deltävlingarna.

– Det har inte gått som jag tänkt mig i vinter, men jag kommer igen bättre rustad, säger Nina.

Högbo GIF:arna Ronnie Löf och Björn Hänninen blev 66:a och 81:a av 94 elitmän – drygt tjugo minuter efter segraren Petter Eliasson, Norge, som segrade på 2.04,28. I damklassen var Seraina Boner, Schweiz, i mål på 2.21.09.

Mer läsning

Annons