Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många ville lyssna på Grip

/

När bygdens son, tillika förbundskapten för såväl dam som herrlandslaget i skidor kommer hem kommer också folket i det lilla samhället Månkarbo för att lyssna.

Annons

Drygt 300 personer fyllde idrottshuset i Tallparken till sista plats på kvällens Idrottscafé för att lyssna på Rikard Grip, denne framgångsrike ledare som under drygt en timmes tid berättade om vägen från att varit skidåkare i föreningen fram till rollen att vara förbundskapten i en av Sveriges största sporter.

Inledningsvis överräckte Tierps kommunalråd Bengt-Olov Eriksson en unik tallrik, gjord i endast ett exemplar och designad av honom själv, till kvällens huvudperson (se bild).

Rikard berättade hur han efter att gått på Järpens skidgymnasium fått ta ansvaret som chefstränare på skolan till landslagstränare för damlandslaget fram till dagens position, en väg som inte alltid varit spikrak.

Publiken fick också veta lite vad som händer ”bakom kulisserna”. Kontakten mellan honom och de aktiva, kontakten med det 28 man stora teamet alltifrån vallare till logistiker för att lyckas i stora tävlingar och lyckas, det har han gjort. Såväl OS i Sotji som VM i Falun blev lysande med 11 medaljer i OS och 9 stycken i Falun.

– Jag tror det är mitt stora engagemang som lett mig dit jag är idag. Att vara öppen och ärlig och kommunicera är viktigt. Att få samtliga att känna delaktighet och respekt för varandras jobb och sen får man aldrig glömma sitt ursprung. Det är väl gatorna här utanför det, menade Rikard och log glatt.

Som ett bevis på sitt utmärkta jobb blev han också utsedd till Årets Ledare 2015 på årets idrottsgala.

Kvällens arrangörer var Månkarbo IF och Upplands idrottshistoriska förening.

Mer läsning

Annons