Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nilsson trea i Stockholmssprinten - trots trängning: inget straff för norskan

/
  • Nilsson trea i Stockholmssprinten trots att hon trängdes ut av Ingvild Flugstad Östberg i en liknande situation som kostade Nilsson pallplatsen i Drammen.

Uppdaterad 16.40: I Slottssprinten i Stockholm blev det dubbelt norskt i topp - Maiken Caspersen Falla var överlägsen och vann före Ingvild Flugstad Östberg och cupledaren Stina Nilsson. Men svenskarna protesterar - mot en trängning av Nilsson.

Annons

Resultatet innebär att svenskan tappar förstaplatsen i sprintcupen till Falla. Men det är stenhårt inför de fyra sista tävlingarna: Falla har 480 poäng, Östberg 476 och Nilsson 474.

Den svenska lagledningen var dock irriterade efter målgång - för att Östberg störde Nilsson efter en kurva i finalen.

– Ska de vara konsekventa så är det inget snack om att det ska vara en sanktion som i Drammen, säger förbundskapten Rikard Grip till SVT.

I Drammen, i förra veckan, straffades Nilsson med att petas ned till sjätteplats för en liknande situation, menar Grip.

– Jag fick kämpa ganska mycket för att ta mig i kapp sen, säger Stina Nilsson till SVT.

– Jag vill inte vara bitter eller så. Men jag tycker att reglerna ska vara lika för alla, fortsätter hon.

Det var tre svenskor i final i Slottssprinten. Hanna Falk blev fyra och Jennie Öberg femma. Om Ingvild Flugstad Östberg skulle flyttas ner på grund av sin förseelse innebär det att Falk skulle blivit trea. Men när prisceremonin genomfördes stod resultatet sig och i skrivande stund har norskan inte straffats för förseelsen.

På herrsidan gjorde svenskarna fiasko i kvalet - endast Oskar Svensson tog sig vidare som 16:e åkare. Svensson vann sin kvartsfinal, men orkade sedan inte i semi.

Det blev rysk glädje när Nikita Kriukov raketspurtade sig fram till segern i finalen. Norska duon Ola Vigen Hattestad och Petter Northug gjorde honom sällskap på prispallen.

Mer läsning

Annons