Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prins Daniel hyllar volontärerna

Prins Daniel var en av tusentals åskådare som följde VM-femmilen på Lugnet i Falun.
Han anser att stora evenemang är bra för Sverige:
– Vi har för få saker i Sverige som många gemensamt kan engagera sig i. Därför tror jag att stora evenemang är bra för vårt land, säger prins Daniel i en TT-intervju.

Annons

Prins Daniel är en av medlemmarna i den lokala organisationskommittén för skid-VM i Falun. Flera har vittnat om hans stora engagemang för VM-tävlingarna. Nu kan prins Daniel se tillbaka på ett succéarrangemang.

– Mitt största intryck är alla volontärer som ställt upp och arbetat ideellt. Vi pratar ofta om de aktivas insatser, men utan volontärernas arbete hade det inte blivit några tävlingar. Nu har vi fått vara med om ett evenemang som överträffat alla förväntningar. Dessutom har det sålts fler biljetter än många vågat drömma om, säger prins Daniel och fortsätter:

"Härliga lopp"

– Naturligtvis kommer jag också att minnas Charlotte Kallas och Johan Olssons härliga lopp. Det var stort att se dem.

Nu är frågan om skid-VM kan inspirera till fler stora idrottsevenemang i Sverige?

– Vi är en nation som ska satsa på stora evenemang. Samtidigt vet jag att det finns olika åsikter om vad i samhället vi bör satsa pengarna på. Men när ett stort evenemang, som exempelvis detta skid-VM, fungerar och det blir en publiksuccé så tror jag att evenemanget betyder mycket för samhället.

Nationell stolthet

Tidigare i veckan lyssnade prins Daniel på en föreläsning av Sebastian Coe, som ledde OS i London 2012.

– Det var en intressant föreläsning där han berättade om den nationella stoltheten över hur OS hade genomförts som sedan fick positiva effekter i landet. Han sa att efter OS har London utvecklats till det bättre. Detta skid-VM har skapat en stolthet i Falun, Dalarna och i hela Sverige. Det kan vi få nytta av i framtiden.

Mer läsning