Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skidkul i Årsunda

Fartfylld och rolig tävling som lockade många skidälskare till Årsunda där distriktets andra tävling kunde genomföras.
– Det är lika spännande varje gång, kunde man höra från publiken.

Annons

För de allra yngsta var det Knattelopp som gällde, de lite äldre barnen var det en skicross bana som följdes av en kort sträcka i fristil. Från och med D och H13-14 väntade ett skiathlon med masstart som innebar att åkarna startade med att åka en kortare bana i klassisk stil innan de åkte in på stadion för skidbyte innan de for ut på en lite längre sträcka i fristil.

I D11-12 gjorde Linn Palmberg, Högbo GIF, ett strålande lopp och kammade hem seger, efter sig hade hon Frida Jonsson, Valbo AIF, och Årsundas hemmaåkare Hanna Hodin. Kalle Georgsson, Högbo GIF, knep segern i H11-12, Kalle Sörling, Hedesunda IF, hade en bit upp till Kalle Georgssons tid men slutade på en fin andraplats. Albin Björk, Högbo GIF, blev trea.

När det var dags för 13 och 14 åringarna att starta sitt skiathlon gjorde Saga Fältenhag, Högbo GIF, en kanonsnabb start och var först iväg ut i Årsundas skogar, strax bakom sig hade hon Emil Danielsson, Högbo GIF, som senare gick om och åkte i ensamt majestät hela tävlingen som ledde till en seger för Emil i H13-14. Erik Lindgren, Gävle SK blev tvåa. Saga behöll ledningen i D13-14 och gick i mål som etta strax före Elle Georgsson och Josefin Lindström, även de Högbo GIF.

Dagens sista och äldsta klass var D och H15-16 som även de startade ihop. Filip Kyrö, Högbo GIF tog ledningen från första början och körde på i ett högt tempo. Inne vid skidbytet låg han fortfarande i ensam ledning, strax bakom i spåret kom ledaren i damklassen Louise Lindström, Högbo GIF, tätt följt av klubbkompisen Ida Persson.

Ida gjorde ett snabbt byte och gick ut tillsammans med Louise. In till mål kom först Filip Kyrö som gled över mållinjen som segrare i H15-16, sedan såg man en till Högbodräkt och spänningen var olidlig om det var Ida eller Louise som skulle komma susande fram mot mål. Det var Louise som hade dragit ifrån Ida ännu en gång och kunde åka in i mål som segrarinna i D15-16, halvminuten bakom kom Ida som gjorde ett fint lopp med en andraplats som resultat. Emma Blixt, Högbo GIF blev trea. Hemmaåkaren Oskar Persson fick kliva upp som tvåa på pallen efter Filip, Axel Åslund, Hedesunda IF slutade på en fin tredjeplats.

Mer läsning

Annons