Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Största hotet mot Sverige borta: Northug får inte starta

/
  • Norska förbundet har sagt sitt - Northug står utom tävlan 2015/2016.

Uppdaterad: Norges skidförbund stoppar Petter Northug från att tävla internationellt den kommande skidsäsongen då Northug inte svarat på skidförbundets avtalsförslag i tid. Därför sätter skidförbundet hårt mot hårt och drar tillbaka sitt erbjudande om ett tidsbegränsat avtal, enligt dagbladet. no.(TT)

Annons

Norges skidförbund stoppar Petter Northug från att tävla internationellt den kommande skidsäsongen då Northug inte svarat på skidförbundets avtalsförslag i tid.

Därför sätter skidförbundet hårt mot hårt och drar tillbaka sitt erbjudande om ett tidsbegränsat avtal, enligt dagbladet.no. Northug, som vann fyra VM-guld i Falun förra säsongen, nekas därför startlicens i internationella tävlingar eftersom han tackat nej till en erbjuden landslagsplats.

Tvisten mellan skidförbundet och Northug, som pågått i flera år, handlar om att parterna har olika sponsorer inom dagligvaruhandeln. Nu väljer skidförbundet att visa principfasthet i stället för att låta Northug diktera villkoren.

I fjol beslöt Norges skidförbund att bara skidåkare som tackade ja till att åka för landslaget en hel säsong fick representera Norge i internationella tävlingar. Förbundet gjorde avsteg från principen i fjol då man lät Northug representera sin sponsor under sommaren och hösten, för att sedan representera det norska landslaget från november till april. Ett likadant avtal presenterades för Northug även i år.

I vinter är det inget mästerskap, men längdskidåkarna har världscupen inklusive Tour de ski. I stället spekuleras det nu i att sportens stora stjärna kommer att satsa på långloppscupen Ski classics denna säsong, som inte har några mästerskap på schemat.

Northugs manager Are Sørum Langås säger till NTB att man ska lämna en redogörelse inom de kommande dagarna. I fjol kom Northug och förbundet överens kring avtalet i november.

LÄS MER: Halfvarsson: "Det vore tråkigt för Norge"

Mer läsning

Annons