Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Las Vegas nästa för Gävlekillen – nu testar han styrkan mot världsbrytare

En midsommar i Las Vegas väntar för Magnus "Indianen" Lundgren. Tillsammans med några av världens bästa armbrytare ska Gävlekillen tävla om en segercheck på 10 000 dollar. – Häftigt. Och jag har ingen aning om vilka förväntningar jag ska ha – kanske att komma hem levande...

Annons

Magnus

Han skrattar och tänker på vad som väntar när World Armwrestling League för första gången har bjudit in de bästa från Europa. Annars har amerikanerna gärna hållt sig på sin kant och inte släppt in några andra.

– Jag vet ju att det finns världsbrytare där borta och det blir svårt att veta hur man står sig. Men det är klart att väl där så kommer väl tävlingdjävulen fram och man vill vinna.

Varje klass består av ett 20-tal deltagare och det är de amerikanska viktklasserna som gäller. Magnus som här hemma tävlar för Brynäs Armwrestlings ställer upp i 102, 2 kg-klassen med båda händerna.

– Det kanske är klokt att sikta på att vara bland de åtta bästa som får prispengar i alla fall. Äh, vi får se hur det går. Det blir ett riktigt äventyr i alla fall.

Med sina 47 år är han äldst i gänget som kvalat in från Europa och bara det är lite av en bragd. För det har varit två riktigt tuffa hinder på vägen för att ta sig till USA och spelstaden i Nevadas öken.

– Först fixade jag kvalet inom Norden både på höger och vänster hand och sedan var resten av Europakvalet i Manchester i England och det gick ju också bra, berättar Magnus.

Tack vare några villiga sponsorer är han nu inbokad på flyg, hotellet är grejat och den stora tävlingen väntar helgen 25-26 juni. En helt vanligt tävling är det ju dessutom inte som väntar.

– Nä, det blir väl som ett jättejippo och det ryktas att Sylvester Stallone ska vara där. Vi är i alla fall åtta svenskar som har kvalat in och det ska bli en äventyr, avslutar "Indianen".

Mer läsning

Annons