Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindberg – GGIK:s sista pusselbit?

Gävle GIK:s satsning för superligan fortsätter.
I går blev tidigare superligaspelaren Mattias Lindberg klar för GGIK – en spelare som klubben länge varit ute efter.
– Det är en nytändning, säger 29-åringen från IBK Alba.

Annons

Mattias Lindberg är alltså en spelare som GGIK flera gånger fått tampats mot i deras derbyn med Alba. Och där har han bland annat visat prov på de kvalitéer som GGIK efterfrågat tills kommande säsong.

– Det är en mycket skicklig spelare som har bra spelsinne samt mycket god hjärna för innebandy rent allmänt. Mattias är en komplett spelartyp och en spelare som vi kikat på en längre tid, säger GGIK:s ordförande Peter Nordqvist.

29-årige Mattias har goda erfarenheter från spel i superligan med IBF Falun – och spel i superligan i framtiden är något han har siktet inställt på.

– Det är givetvis något man som spelare strävar efter och vill göra flera gånger om, så givetvis är det så för mig också, säger han.

Hur stora tror du chanserna är att få spela där med GGIK?

– Jag tror inte vi är de största favoriterna till att vinna serien, men vi är absolut ett lag som har goda chanser till det. Truppen är kanske som bäst om några år.

Peter Nordqvist tror för fullt på lagets koncept.

– Målet är självklart att vi ska vinna varje match, om allting stämmer med den goda mixen av yngre och rutinerade spelare tror jag det här kan sluta riktigt bra, resonerar han.

Tre lovande unga spelare utifrån, fyra från klubbens egen akademi samt den rutinerade tränaren Stefan Åsbergh har sedan tidigare förstärkt klubben inför säsongen. Mattias Lindberg är troligtvis den sista pusselbiten – om det inte dyker upp något mer som intresserar Nordqvist.

– Det skulle eventuellt vara en utpräglad målskytt, vi har tre-fyra namn där det möjligtvis kan bli något med en av dem, säger Nordqvist.

Det är en intressant säsong ni går till mötes.

– Ja, jag tror inte vi har gjort någon sådan här stor satsning i klubben på ett bra tag, säger Nordqvist förväntansfullt.

Mer läsning

Annons