Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linus avgjorde mot Mariehamn

/

När Amadou Jawo lämnade en lucka i Gefle IF-truppen i somras snabbvärvades Linus Bolin in från Falun. På fredagen fick han ett handslag och ett grattis från Amadou – som passade på att hälsa på i sitt gamla omklädningsrum då det är uppehåll i allsvenskan.

Annons

Orsaken till glädjeyttringen var det läckra segermålet i träningsmatchen mot Mariehamn som GIF vann med 1–0.
– Det var faktiskt jäkligt skönt. Gerndts inspel från kanten kom perfekt och när backen tjuvade en meter för att ta markering på Omar som kom på kanten blev det utrymme för att placera dit skottet, förklarade Linus när han skulle beskriva sin första fullträff någonsin i GIF-tröjan.

Han kom in med en halvtimme kvar att spela när han bytte med Yussif Chibsah men tog plats som vänsterbreddare på mittfältet. Hans fina vänsterfot var en av de faktorer som gjorde att Pelle Olsson och hans GIF-spanare hittade Bolin i Falun.

Målet var i alla fall iskallt...
– Jag hade missat ett direktskott precis innan och hann tänka att det var bättre att försöka ta emot bollen och hålla i den innan avslutet. Det fungerade ju och målvakten fick svårt att hinna ner där precis invid stolpen.

GIF-tränaren Pelle Olsson är också nöjd med det Linus har uträttat så här långt i laget.
– Han har ett väldigt bra tillslag med sin vänsterfot och det var ingen tillfällighet att han både gjorde mycket mål och hade många målgivande passningar i både division 1 och 2. Målet var en mycket bra prestation.


026-15 93 80
christer.aberg@gavlenyhetsbyra.se

Mer läsning

Annons